Chiftele: rumuniški mėsos kukuliai padaže
Ingredientai
Mėsos kukuliai
- 200 g jautienos faršo
- 200 g avienos faršo
- ½ svogūno
- 1 česnako skiltelė
- ½ šluotelės krapų
- ½ šluotelės petražolių
- 1 didelis kiaušinis, lengvai išplaktas
- 1 bulvė
- 1 morkas
- 1 salieras
Padažas
- 200 g jautienos faršo
- 200 g avienos faršo
- ½ svogūno
- 1 česnako skiltelė
- ½ šluotelės krapų
- ½ šluotelės petražolių
- 1 didelis kiaušinis, lengvai išplaktas
- 1 bulvė
- 1 morkas
- 1 salieras
Instrukcijos
- Sutarkuokite bulves, morkas ir salierą.
- Smulkintuve susmulkinkite mėsą, stambiai pjaustytą svogūną, česnaką, krapus,
petražoles ir daržoves. - Pabarstykite muskatu, druska ir pipirais.
- Įmaišykite duoną, kiaušinį ir šaltą vandenį. Maišykite rankomis.
- 20 minučių palaikykite šaldytuve.
- Suformuokite graikinio riešuto dydžio kukulius. Kad tai būtų lengviau, reguliariai
pamirkykite rankas vandenyje. - Mėsos kukulius apkepinkite keptuvėje.
- Smulkiai supjaustykite pomidorus. Jei norite, juos galite nusilupti iš anksto.
- Atskirai apkepinkite smulkiai pjaustytus svogūnus.
- Sudėkite kitus ingredientus.
- Mišiniui užvirus, suberkite mėsos kukulius, troškinkite 15 minučių, o tuomet
palikite ant silpnos ugnies dar 30 minučių.
Energinė vertė | Iš viso angliavandenių | Cukrus | Iš viso riebalų | Sotieji riebalai | Omega 3 | Skaidulos | Natris |
381,4 kcal | 32,5 g | 9,8 g | 17,0 g | 6,5 g | 0,1 g | 5,3 g | 284,1 g |
Dietologo patarimas:
Mėsos kukuliai yra tipiškas Rytų Europos patiekalas. Juos galima pasigaminti iš likusios maltos mėsos, siekiant sunaudoti produktus.