Chiftele: rumuniški mėsos kukuliai padaže

beef meatballs
4 žmonėms
paruošimo laikas: 40min
gaminimo laikas: 70min
šalis: Europa

Ingredientai

Mėsos kukuliai

  • 200 g jautienos faršo
  • 200 g avienos faršo
  • ½ svogūno
  • 1 česnako skiltelė
  • ½ šluotelės krapų
  • ½ šluotelės petražolių
  • 1 didelis kiaušinis, lengvai išplaktas
  • 1 bulvė
  • 1 morkas
  • 1 salieras

Padažas

  • 200 g jautienos faršo
  • 200 g avienos faršo
  • ½ svogūno
  • 1 česnako skiltelė
  • ½ šluotelės krapų
  • ½ šluotelės petražolių
  • 1 didelis kiaušinis, lengvai išplaktas
  • 1 bulvė
  • 1 morkas
  • 1 salieras

Instrukcijos

  • Sutarkuokite bulves, morkas ir salierą.
  • Smulkintuve susmulkinkite mėsą, stambiai pjaustytą svogūną, česnaką, krapus,
    petražoles ir daržoves.
  • Pabarstykite muskatu, druska ir pipirais.
  • Įmaišykite duoną, kiaušinį ir šaltą vandenį. Maišykite rankomis.
  • 20 minučių palaikykite šaldytuve.
  • Suformuokite graikinio riešuto dydžio kukulius. Kad tai būtų lengviau, reguliariai
    pamirkykite rankas vandenyje.
  • Mėsos kukulius apkepinkite keptuvėje.
  • Smulkiai supjaustykite pomidorus. Jei norite, juos galite nusilupti iš anksto.
  • Atskirai apkepinkite smulkiai pjaustytus svogūnus.
  • Sudėkite kitus ingredientus.
  • Mišiniui užvirus, suberkite mėsos kukulius, troškinkite 15 minučių, o tuomet
    palikite ant silpnos ugnies dar 30 minučių.

Energinė vertė

Iš viso angliavandenių

Cukrus

Iš viso riebalų

Sotieji riebalai

Omega 3

Skaidulos

Natris

381,4 kcal

32,5 g

9,8 g

17,0 g

6,5 g

0,1 g

5,3 g

284,1 g

Dietologo patarimas:

Mėsos kukuliai yra tipiškas Rytų Europos patiekalas. Juos galima pasigaminti iš likusios maltos mėsos, siekiant sunaudoti produktus.