Pyragas su japoninių pupuolių pasta

4 žmonėms
paruošimo laikas: 15 min.
gaminimo laikas: 10 min.
šalis: Azija

Ingredientai

• 100 g raudonųjų japoninių pupuolių pastos
• 5 g želatinos
• 15 g agavų sirupo
• 20 g smulkintų riešutų

Instrukcijos

• Želatiną suberkite į šiek tiek šalto vandens. Išmaišykite ir palikite šaldytuve.
• Susmulkinkite riešutus.
• Raudonųjų japoninių pupuolių pastą ir sirupą supilkite į puodą. Užvirkite.
• Sudėkite riešutus ir virkite dar 2 minutes.
• Sudėkite želatiną (jei gerai neištirpsta, sumažinkite ugnį iki labai silpnos).
• Kai mišinys tampa vientisas, išpilstykite į formeles.
• Laikykite šaldiklyje 10 minučių.
• Išimkite iš formelių ir patiekite.
• Laikykite šaldytuve.

 

Energinė vertė

Iš viso angliavandenių

Cukrus

Iš viso riebalų

Sotieji riebalai

Omega 3

Skaidulos

Natris

79,2 kcal6,8 g3,7 g3,4 g0,3 g0,4 g2,1 g4,5 g

Dietologo patarimas:

Šis desertas yra veganiškas. Japoninių pupuolių pastos skonis ir tekstūra primena kaštonų kremą. Joje gausu netirpstančių skaidulų, jos gerina peristaltiką. Šioje pastoje taip pat gausu B grupės vitaminų ir tirpių skaidulų, šios medžiagos padeda išvengti kardiovaskulinių ligų.