Pyragas su japoninių pupuolių pasta
Ingredientai
• 100 g raudonųjų japoninių pupuolių pastos
• 5 g želatinos
• 15 g agavų sirupo
• 20 g smulkintų riešutų
Instrukcijos
• Želatiną suberkite į šiek tiek šalto vandens. Išmaišykite ir palikite šaldytuve.
• Susmulkinkite riešutus.
• Raudonųjų japoninių pupuolių pastą ir sirupą supilkite į puodą. Užvirkite.
• Sudėkite riešutus ir virkite dar 2 minutes.
• Sudėkite želatiną (jei gerai neištirpsta, sumažinkite ugnį iki labai silpnos).
• Kai mišinys tampa vientisas, išpilstykite į formeles.
• Laikykite šaldiklyje 10 minučių.
• Išimkite iš formelių ir patiekite.
• Laikykite šaldytuve.
Energinė vertė | Iš viso angliavandenių | Cukrus | Iš viso riebalų | Sotieji riebalai | Omega 3 | Skaidulos | Natris |
79,2 kcal | 6,8 g | 3,7 g | 3,4 g | 0,3 g | 0,4 g | 2,1 g | 4,5 g |
Dietologo patarimas:
Šis desertas yra veganiškas. Japoninių pupuolių pastos skonis ir tekstūra primena kaštonų kremą. Joje gausu netirpstančių skaidulų, jos gerina peristaltiką. Šioje pastoje taip pat gausu B grupės vitaminų ir tirpių skaidulų, šios medžiagos padeda išvengti kardiovaskulinių ligų.