Vyniotiniai su kukurūzų lapais („Tamales“)
Ingredientai
- 2 kiaušiniai
- 1 svogūnas
- 1 pomidoras
- 1 cukinija
- 125 ml pieno
- 15 g sviesto
- Druska, pipirai
- 5 g smulkiojocukraus
- 4 kukurūzų burbuolės
Instrukcijos
- Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną. Nuplaukite, nulupkite pomidorą, išimkite sėklas ir supjaustykite gabaliukais. Nuplaukite, nulupkite cukiniją bei supjaustykite smulkiais gabaliukais.
- Nuo kukurūzų burbuolių nuimkite lapus,atidėkite keturis švelnesnius.
- Nuplaukite kukurūzų burbuoles ir peiliu pašalinkite stiebus.
- Keptuvėje išlydykite sviestą bei apkepkite supjaustytą svogūną.
- Į keptuvę sudėkite supjaustytą pomidorą, cukiniją ir cukraus. Pagardinkite ir patroškinkite 5
- Suplakite kiaušinius su pienu.
- Kukurūzų grūdelius bei kiaušinių ir pieno mišinį supilkite į keptuvę. Toliau kepkite 10 minučių ant labai mažos ugnies,nuolat maišydami.
- Kukurūzų lakštus padėkite ant stalviršio, į kiekvieno vidurįįdėkite įdaro. Sulenkite du lapų galus į vidų, apverskite ir susukite suktinuką. Suriškite siūlu.
- Suktinukus sudėkite į didelį puodą, kuriame nedaug vandens, o kad jis neišgaruotų, uždenkite.
- Virkite 30minučių ant mažos ugnies vis patikrindami, ar užtenka vandens.
- Po 30 minučių nuimkite siūlus ir patiekite.
Energinė vertė | Iš viso angliavandenių | Cukrus | Iš viso riebalų | Sotieji riebalai | Omega 3 | Skaidulos | Natris |
265,0 kcal | 23,6 g | 12,2 g | 9,5 g | 3,7 g | 0,2 g | 5,9 g | 134,6 g |
Dietologo patarimas:
Šis patiekalas gaminamas garuose ir puikiai tinka subalansuotam meniu. Galima patiekti su šviežiomis daržovėmis.