Jautienos kukuliai

4 žmonėms
paruošimo laikas: 15 min.
gaminimo laikas: 15 min.
šalis: Azija

Ingredientai

• 400 g liesos maltos jautienos
• 1 a. š. cukraus
• Pipirai
• 2 šaukštai bulvių arba kukurūzų krakmolo
• 1 nugriebtas a. š. kepimo miltelių
Makaronams:
• 1 pakuotė kiniškų makaronų
• 1 a. š. sojos padažo
• 1 a. š. azijietiškos žuvies („nuoc mam“) padažo
• 2 a. š. ryžių acto

Instrukcijos

• Visus ingredientus sudėkite į trintuvą. Trinkite, kol masė taps lengvos tekstūros.
• Įkrėskite masę į plastikinį maišelį. Nupjaukite vieną kampą, kad gautumėte piltuvėlį.
• Į indą įpilkite šiek tiek vandens.
• Suspauskite maišelį, išspauskite šiek tiek mėsos ir rankomis formuokite rutulį. Prieš formuodami rankas sudrėkinkite vandeniu, kad masė neliptų prie pirštų (mėsos kamuoliukas turėtų būti maždaug riešuto dydžio).
• Į vandenį įberkite truputį druskos arba pagardinkite jautienos sultiniu ir užvirkite.
• Pradėkite virti mėsos kukulius. Jiems iškilus į paviršių, virkite dar 5 minutes.
• Išvirkite makaronus.
• Supilkite sojos padažą, „nuoc mam“ padažą ir ryžių actą.
• Sudėkite mėsos kukulius.

 

Energinė vertė

Iš viso angliavandenių

Cukrus

Iš viso riebalų

Sotieji riebalai

Omega 3

Skaidulos

Natris

273,6 kcal14,0 g1,5 g11,9 g4,6 g0,1 g0,6 g278,9 g

Dietologo patarimas:

Jei mėsos kukulius virsite gero skonio sultinyje, galite nenaudoti riebalų. Geresniam skoniui paruoškite naminį sultinį – įberkite žiupsnį druskos, prieskonių ir žolelių.