Jautienos kukuliai

Ingredientai
• 400 g liesos maltos jautienos
• 1 a. š. cukraus
• Pipirai
• 2 šaukštai bulvių arba kukurūzų krakmolo
• 1 nugriebtas a. š. kepimo miltelių
Makaronams:
• 1 pakuotė kiniškų makaronų
• 1 a. š. sojos padažo
• 1 a. š. azijietiškos žuvies („nuoc mam“) padažo
• 2 a. š. ryžių acto
Instrukcijos
• Visus ingredientus sudėkite į trintuvą. Trinkite, kol masė taps lengvos tekstūros.
• Įkrėskite masę į plastikinį maišelį. Nupjaukite vieną kampą, kad gautumėte piltuvėlį.
• Į indą įpilkite šiek tiek vandens.
• Suspauskite maišelį, išspauskite šiek tiek mėsos ir rankomis formuokite rutulį. Prieš formuodami rankas sudrėkinkite vandeniu, kad masė neliptų prie pirštų (mėsos kamuoliukas turėtų būti maždaug riešuto dydžio).
• Į vandenį įberkite truputį druskos arba pagardinkite jautienos sultiniu ir užvirkite.
• Pradėkite virti mėsos kukulius. Jiems iškilus į paviršių, virkite dar 5 minutes.
• Išvirkite makaronus.
• Supilkite sojos padažą, „nuoc mam“ padažą ir ryžių actą.
• Sudėkite mėsos kukulius.
Energinė vertė | Iš viso angliavandenių | Cukrus | Iš viso riebalų | Sotieji riebalai | Omega 3 | Skaidulos | Natris |
273,6 kcal | 14,0 g | 1,5 g | 11,9 g | 4,6 g | 0,1 g | 0,6 g | 278,9 g |
Dietologo patarimas:
Jei mėsos kukulius virsite gero skonio sultinyje, galite nenaudoti riebalų. Geresniam skoniui paruoškite naminį sultinį – įberkite žiupsnį druskos, prieskonių ir žolelių.