Patarimai, kaip mažiau suvartoti druskos
Tiek gaminant pačiam, tiek valgant kavinėse yra daugybė mažų triukų, kurie padės mažiau suvartoti druskos ir sumažins tikimybę susirgti arterine hipertenzija.
Gamindami patys
- Maistą gardinkite juodaisiais pipirais arba šviežiomis žolelėmis ir prieskoniais;
- natūralų daržovių skonį išryškinkite skrudindami arba kepdami.
Valgydami kavinėse
Užsisakydami patiekalus paprašykite, kad dėtų mažiau druskos.
Pica
Rinkitės mažiau sūrius priedus, pavyzdžiui, pomidorus ar ananasus.
Makaronai
Venkite sūrių priedų kaip šoninė, sūris ar dešra.
Mėsainiai
Susilaikykite nuo tokių sūrių priedų kaip sūris, šoninė ir kepsnių padažas.
Kinų maistas
Rinkitės garintus, o ne keptus ryžius.
Sumuštiniai
Vietoj šaltų mėsos gaminių, marinuotų agurkų ir garstyčių rinkitės salotas ir neriebų majonezą.
Pusryčiai
Visi mėgstame dešreles, šoninę ir keptus kiaušinius. Tačiau kartais gerai juos pakeisti į sveikesnį variantą, pavyzdžiui, virtą kiaušinį su keptu pomidoru.
Salotos
Paprašykite, kad padažą atneštų atskirai, tuomet galėsite jo suvalgyti tik tiek, kiek reikia. Daugelyje padažų yra daug druskos ir riebalų. Stebėkite, ką valgote! Druskos vartojimas gali turėti įtakos kraujospūdžiui.