Patarimai, kaip mažiau suvartoti druskos

Tiek gaminant pačiam, tiek valgant kavinėse yra daugybė mažų triukų, kurie padės mažiau suvartoti druskos ir sumažins tikimybę susirgti arterine hipertenzija.

   Gamindami patys

  1. Maistą gardinkite juodaisiais pipirais arba šviežiomis žolelėmis ir prieskoniais;
  2. natūralų daržovių skonį išryškinkite skrudindami arba kepdami.

   Valgydami kavinėse

Užsisakydami patiekalus paprašykite, kad dėtų mažiau druskos.

   Pica

Rinkitės mažiau sūrius priedus, pavyzdžiui, pomidorus ar ananasus.

   Makaronai

Venkite sūrių priedų kaip šoninė, sūris ar dešra.

   Mėsainiai

Susilaikykite nuo tokių sūrių priedų kaip sūris, šoninė ir kepsnių padažas.

   Kinų maistas

Rinkitės garintus, o ne keptus ryžius.

   Sumuštiniai

Vietoj šaltų mėsos gaminių, marinuotų agurkų ir garstyčių rinkitės salotas ir neriebų majonezą.

   Pusryčiai

Visi mėgstame dešreles, šoninę ir keptus kiaušinius. Tačiau kartais gerai juos pakeisti į sveikesnį variantą, pavyzdžiui, virtą kiaušinį su keptu pomidoru.

   Salotos

Paprašykite, kad padažą atneštų atskirai, tuomet galėsite jo suvalgyti tik tiek, kiek reikia. Daugelyje padažų yra daug druskos ir riebalų. Stebėkite, ką valgote! Druskos vartojimas gali turėti įtakos kraujospūdžiui.