Avižinių dribsnių kremas
Ingredientai
• 10 g sviesto
• 1 svogūnas
• 1 valgomasis svogūnėlis
• 2 skiltelės česnako
• ½ arbatinio šaukštelio maltų kmynų
• 60 g avižų
• 1 bulvė
• 400 ml daržovių sultinio
• 250 ml pieno
• Druska, pipirai
Instrukcijos
• Nulupkite ir susmulkinkite svogūną, valgomąjį svogūnėlį ir česnaką.
• Puode ant silpnos ugnies išlydykite sviestą. Sudėkite svogūną ir valgomąjį svogūnėlį, vis pamaišydami kepkite 5 minutes.
• Įdėkite česnaką, kmynus ir kepkite dar 2 minutes.
• Įpilkite sultinio ir užvirkite.
• Įdėkite avižas, nuplautą, nuluptą ir supjaustytą bulvę, pieną, druską ir pipirus. Uždenkite puodą ir troškinkite ant silpnos ugnies 30 minučių (arba kol avižos suminkštės). Sutrinkite iki vientisos masės ir patiekite.
Energinė vertė | Iš viso angliavandenių | Cukrus | Iš viso riebalų | Sotieji riebalai | Omega 3 | Skaidulos | Natris |
159,3 kcal | 22,5 g | 5,1 g | 4,3 g | 2,3 g | 0,0 g | 2,8 g | 337,1 g |
Dietologo patarimas:
Šis gėrimas itin populiarus Pietų Amerikoje, ypač Kolumbijoje. Jį geriausia vartoti atvėsintą pusryčių metu arba kaip užkandį.