Avižinių dribsnių kremas

4 žmonėms
paruošimo laikas: 15 min.
gaminimo laikas: 45 min.
šalis: Pietų Amerika

Ingredientai

• 10 g sviesto
• 1 svogūnas
• 1 valgomasis svogūnėlis
• 2 skiltelės česnako
• ½ arbatinio šaukštelio maltų kmynų
• 60 g avižų
• 1 bulvė
• 400 ml daržovių sultinio
• 250 ml pieno
• Druska, pipirai

Instrukcijos

• Nulupkite ir susmulkinkite svogūną, valgomąjį svogūnėlį ir česnaką.
• Puode ant silpnos ugnies išlydykite sviestą. Sudėkite svogūną ir valgomąjį svogūnėlį, vis pamaišydami kepkite 5 minutes.
• Įdėkite česnaką, kmynus ir kepkite dar 2 minutes.
• Įpilkite sultinio ir užvirkite.
• Įdėkite avižas, nuplautą, nuluptą ir supjaustytą bulvę, pieną, druską ir pipirus. Uždenkite puodą ir troškinkite ant silpnos ugnies 30 minučių (arba kol avižos suminkštės). Sutrinkite iki vientisos masės ir patiekite.

 

Energinė vertė

Iš viso angliavandenių

Cukrus

Iš viso riebalų

Sotieji riebalai

Omega 3

Skaidulos

Natris

159,3 kcal22,5 g5,1 g4,3 g2,3 g0,0 g2,8 g337,1 g

Dietologo patarimas:

Šis gėrimas itin populiarus Pietų Amerikoje, ypač Kolumbijoje. Jį geriausia vartoti atvėsintą pusryčių metu arba kaip užkandį.