Pasiflorų putėsiai
Ingredientai
• 4 pasiflorai
• 6 kiaušinių baltymai
• 30 g medaus
• 30 g graikinių riešutų branduolių
• 2 arbatiniai šaukšteliai želatinos
Instrukcijos
• Želatiną ištirpinkite vandenyje.
• Maišykite kiaušinių baltymus, kol masė taps standi.
• Pasiflorų minkštimą sumaišykite su medumi.
• Į pasiflorų ir medaus masę supilkite želatiną.
• Švelniai mentele įmaišykite kiaušinių baltymus.
• Supilkite paruoštą masę į atskirus indelius.
• Laikykite šaldytuve bent 2 valandas.
• Pabastykite smulkintais riešutais ir patiekite.
Energinė vertė | Iš viso angliavandenių | Cukrus | Iš viso riebalų | Sotieji riebalai | Omega 3 | Skaidulos | Natris |
125,8 kcal | 9,3 g | 8,6 g | 5,1 g | 0,5 g | 0,6 g | 2,8 g | 89,0 g |
Dietologo patarimas:
Kiaušinių baltymai suteikia desertui lengvumo. Šiame recepte cukrus pakeičiamas medumi. Jo glikemijos indeksas yra mažesnis nei cukraus.