Jautienos „Bò Bún“
Ingredientai
Padažui:
• 250 ml šilto vandens
• 1 šaukštas žuvies padažo „Nuoc mam“
• 4 šaukštai cukraus
• 4 šaukštai ryžių acto
• ½ česnako skiltelės
Jautiena su citrinžole:
• 300 g jautienos
• 60 g smulkintos citrinžolės
• 1 arbatinis šaukštelis žuvies padažo „Nuoc mam“
• 1 šaukštas rudojo cukraus
• 1 maža česnako skiltelė
• 1 šaukštas medaus
• 1 šaukštas aliejaus
„Bò Bún“:
• 1 maža žalia salota
• 2 morkos
• 300 g sojų daigų
• 100 g nesūdytų skrudintų žemės riešutų
• 1 nedidelė puokštelė kalendrų
• 1 nedidelė saujelė mėtų
• ½ pakuotės ryžių makaronų
Instrukcijos
Padažas:
• Maišykite šiltą vandenį, padažą „Nuoc mam“, cukrų ir ryžių actą, kol cukrus ištirps.
• Sudėkite smulkintą česnaką ir viską palikite.
Jautiena:
• Įdėkite į šaldiklį 1 valandai, kad vėliau būtų lengviau ją pjaustyti.
• Įdėkite į dubenį kartu su smulkinta citrinžole. Įdėkite cukraus, padažo „Nuoc mam“, medaus, aliejaus, smulkinto česnako ir išmaišykite. Palikite 1 valandai.
• Keptuvėje ant kaitrios ugnies iškepkite mėsą. Skystis turi išgaruoti.
„Bò Bún“ paruošimas:
• Verdančiame vandenyje išvirkite makaronus. Kad jie nesuliptų, išvirtus laikykite šaltame vandenyje.
• Susmukinkite skrudintus žemės riešutus.
• Stambiai sutarkuokite morkas.
• Nuplaukite, nusausinkite ir juostelėmis supjaustykite salotas.
Giliame dubenyje sudėkite „Bò Bún“:
• Įdėkite salotos lapą, tada šiek tiek morkų, sojų daigų, nusausintų makaronų, jautienos, stambiai pjaustytų žolelių ir pabarstykite smulkintais žemės riešutais.
• Užpilkite padažu.
Energinė vertė | Iš viso angliavandenių | Cukrus | Iš viso riebalų | Sotieji riebalai | Omega 3 | Skaidulos | Natris |
449,6 kcal | 36,5 g | 21,5 g | 17,7 g | 3,6 g | 0,1 g | 6,2 g | 429 g |
Dietologo patarimas:
Šį patiekalą galima keisti kaip panorėjus. Rinkitės šviežias daržoves ir stenkitės sumažinti keptų produktų vartojimą. Šis patiekalas dažniausiai patiekiamas karštuose induose, kad valgio metu patiekalas liktų tinkamos temperatūros.