Jautienos „Bò Bún“

4 žmonėms
paruošimo laikas: 70 min.
gaminimo laikas: 25 min.
šalis: Azija

Ingredientai

Padažui:
• 250 ml šilto vandens
• 1 šaukštas žuvies padažo „Nuoc mam“
• 4 šaukštai cukraus
• 4 šaukštai ryžių acto
• ½ česnako skiltelės

Jautiena su citrinžole:
• 300 g jautienos
• 60 g smulkintos citrinžolės
• 1 arbatinis šaukštelis žuvies padažo „Nuoc mam“
• 1 šaukštas rudojo cukraus
• 1 maža česnako skiltelė
• 1 šaukštas medaus
• 1 šaukštas aliejaus

„Bò Bún“:
• 1 maža žalia salota
• 2 morkos
• 300 g sojų daigų
• 100 g nesūdytų skrudintų žemės riešutų
• 1 nedidelė puokštelė kalendrų
• 1 nedidelė saujelė mėtų
• ½ pakuotės ryžių makaronų

Instrukcijos

Padažas:
• Maišykite šiltą vandenį, padažą „Nuoc mam“, cukrų ir ryžių actą, kol cukrus ištirps.
• Sudėkite smulkintą česnaką ir viską palikite.

Jautiena:
• Įdėkite į šaldiklį 1 valandai, kad vėliau būtų lengviau ją pjaustyti.
• Įdėkite į dubenį kartu su smulkinta citrinžole. Įdėkite cukraus, padažo „Nuoc mam“, medaus, aliejaus, smulkinto česnako ir išmaišykite. Palikite 1 valandai.
• Keptuvėje ant kaitrios ugnies iškepkite mėsą. Skystis turi išgaruoti.

„Bò Bún“ paruošimas:
• Verdančiame vandenyje išvirkite makaronus. Kad jie nesuliptų, išvirtus laikykite šaltame vandenyje.
• Susmukinkite skrudintus žemės riešutus.
• Stambiai sutarkuokite morkas.
• Nuplaukite, nusausinkite ir juostelėmis supjaustykite salotas.

Giliame dubenyje sudėkite „Bò Bún“:
• Įdėkite salotos lapą, tada šiek tiek morkų, sojų daigų, nusausintų makaronų, jautienos, stambiai pjaustytų žolelių ir pabarstykite smulkintais žemės riešutais.
• Užpilkite padažu.

Energinė vertė

Iš viso angliavandenių

Cukrus

Iš viso riebalų

Sotieji riebalai

Omega 3

Skaidulos

Natris

449,6 kcal36,5 g21,5 g17,7 g3,6 g0,1 g6,2 g429 g

Dietologo patarimas:

Šį patiekalą galima keisti kaip panorėjus. Rinkitės šviežias daržoves ir stenkitės sumažinti keptų produktų vartojimą. Šis patiekalas dažniausiai patiekiamas karštuose induose, kad valgio metu patiekalas liktų tinkamos temperatūros.