Ožerškio uogų paplotėliai
Ingredientai
• 200 g miltų
• 40 g cukraus
• 50 g sūdyto sviesto
• 150 ml neriebaus pieno
• 1 šaukštas kepimo miltelių
• 30 g ožerškio uogų
• 1 kiaušinio trynys glaistui
Instrukcijos
• Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.
• Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cukrų ir sviestą.
• Rankomis minkykite, kol tešla taps vientisa.
• Supilkite pieną ir gerai išmaišykite. Sudėkite ožerškio uogas.
• Iškočiokite tešlą iki 3 mm storio ant miltais pabarstyto darbinio paviršiaus.
• Apskrita formele padarykite apskritimus.
• Uždėkite apskritimus ant kepimo popieriaus. Aptepkite kiaušinio tryniu.
• Kepkite 15–20 minučių (geriausia be ventiliatoriaus), kol paplotėliai taps auksinės spalvos ir išsipūtę.
Energinė vertė | Iš viso angliavandenių | Cukrus | Iš viso riebalų | Sotieji riebalai | Omega 3 | Skaidulos | Natris |
373,5 kcal | 7,3 g | 17,6 g | 13,4 g | 7,9 g | 0,1 g | 2,6 g | 489,9 g |
Dietologo patarimas:
Ožerškio uogos laikomos supermaistu. Jose gausu vitamino C, kuris gali padėti mažinti nuovargį.