Spanguolių ir avižinių dribsnių sausainiai

4 žmonėms
paruošimo laikas: 15 min.
gaminimo laikas: 10 min.
šalis: Šiaurės Amerika

Ingredientai

• 20 g kambario temperatūros sviesto
• 20 g cukranendrių cukraus
• 1 kiaušinis
• 80 g miltų
• Žiupsnelis druskos
• 1 arbatinis šaukštelis mielių
• 40 g avižinių dribsnių
• 60 g džiovintų spanguolių

Instrukcijos

• Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C temperatūros.
• Dubenyje išplakite sviestą ir cukrų.
• Įmaišykite kiaušinį, tada miltus, mieles ir druską, o galiausiai avižinius dribsnius bei džiovintas spanguoles.
• Šaukštu suformuokite nedidelius kamuoliukus ir išdėliokite ant kepimo popieriumi padengtos skardos.
• Kepkite 10 minučių.

 

Energinė vertė

Iš viso angliavandenių

Cukrus

Iš viso riebalų

Sotieji riebalai

Omega 3

Skaidulos

Natris

200,4 kcal27,0 g6,1 g6,7 g3,4 g0,0 g3,0 g87,9 g

Dietologo patarimas:

Spanguoles galima valgyti ir šviežias, bet dažniausiai jos džiovinamos arba iš jų gaminamos sultys.