Spanguolių ir avižinių dribsnių sausainiai

Ingredientai
• 20 g kambario temperatūros sviesto
• 20 g cukranendrių cukraus
• 1 kiaušinis
• 80 g miltų
• Žiupsnelis druskos
• 1 arbatinis šaukštelis mielių
• 40 g avižinių dribsnių
• 60 g džiovintų spanguolių
Instrukcijos
• Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C temperatūros.
• Dubenyje išplakite sviestą ir cukrų.
• Įmaišykite kiaušinį, tada miltus, mieles ir druską, o galiausiai avižinius dribsnius bei džiovintas spanguoles.
• Šaukštu suformuokite nedidelius kamuoliukus ir išdėliokite ant kepimo popieriumi padengtos skardos.
• Kepkite 10 minučių.
Energinė vertė | Iš viso angliavandenių | Cukrus | Iš viso riebalų | Sotieji riebalai | Omega 3 | Skaidulos | Natris |
200,4 kcal | 27,0 g | 6,1 g | 6,7 g | 3,4 g | 0,0 g | 3,0 g | 87,9 g |
Dietologo patarimas:
Spanguoles galima valgyti ir šviežias, bet dažniausiai jos džiovinamos arba iš jų gaminamos sultys.