Avokadų kremas

4 žmonėms
paruošimo laikas: 30 min.
gaminimo laikas: 10 min.
šalis: Lotynų Amerika

Ingredientai

  • 2 avokadai
  • 250 ml vištienos sultinio
  • 1 svogūnas
  • Citrinos sultys
  • 100 ml neriebios šviežios grietinėlės
  • Druska
  • 3 šakelės smulkintų šviežių petražolių

Instrukcijos

  • Avokadus nulupkite ir išimkite kauliukus. Pusę avokado atidėkite papuošti.
  • Sudėkite avokadus į trintuvą su citrinos sultimis, sutrinkite, supilkite grietinėlę ir dar kartą sutrinkite. Galiausiai supilkite vištienos sultinį.
  • Maišykite, kol gausite aksominę konsistenciją. Tada įberkite druskos.
  • Nulupkite ir supjaustykite svogūną. Supjaustykite kitą avokado pusę kubeliais.
  • Sukrėskite kremą į lėkštes, apdėliokite pjaustyto avokado kubeliais, apibarstykite svogūnų žiedais ir smulkiai pjaustytomis petražolėmis.

 

Energinė vertė

Iš viso angliavandenių

Cukrus

Iš viso riebalų

Sotieji riebalai

Omega 3

Skaidulos

Natris

204,3 kcal

5,0 g

3,3 g

17,6 g

4,7 g

0,1 g

4,4 g

296,4 g

Dietologo patarimas:

Minkštas ir kreminis avokadas idealiai tinka aksominės tekstūros patiekalams gaminti. Tai ypač būdinga Pietų Amerikos virtuvei. Avokadai turi daug riebalų, todėl juos valgyti reikia saikingai.