Avokadų kremas
Ingredientai
- 2 avokadai
- 250 ml vištienos sultinio
- 1 svogūnas
- Citrinos sultys
- 100 ml neriebios šviežios grietinėlės
- Druska
- 3 šakelės smulkintų šviežių petražolių
Instrukcijos
- Avokadus nulupkite ir išimkite kauliukus. Pusę avokado atidėkite papuošti.
- Sudėkite avokadus į trintuvą su citrinos sultimis, sutrinkite, supilkite grietinėlę ir dar kartą sutrinkite. Galiausiai supilkite vištienos sultinį.
- Maišykite, kol gausite aksominę konsistenciją. Tada įberkite druskos.
- Nulupkite ir supjaustykite svogūną. Supjaustykite kitą avokado pusę kubeliais.
- Sukrėskite kremą į lėkštes, apdėliokite pjaustyto avokado kubeliais, apibarstykite svogūnų žiedais ir smulkiai pjaustytomis petražolėmis.
Energinė vertė | Iš viso angliavandenių | Cukrus | Iš viso riebalų | Sotieji riebalai | Omega 3 | Skaidulos | Natris |
204,3 kcal | 5,0 g | 3,3 g | 17,6 g | 4,7 g | 0,1 g | 4,4 g | 296,4 g |
Dietologo patarimas:
Minkštas ir kreminis avokadas idealiai tinka aksominės tekstūros patiekalams gaminti. Tai ypač būdinga Pietų Amerikos virtuvei. Avokadai turi daug riebalų, todėl juos valgyti reikia saikingai.