Žirnių sriuba

4 žmonėms
paruošimo laikas: 90 min.
gaminimo laikas: 15 min.
šalis: Europa

Ingredientai

  • 250 g žirnelių
  • 2 vidutinio dydžio svogūnai
  • 1 morka
  • 4 vidutinio dydžio bulvės
  • 1 saliero stiebas
  • 3 lauro lapai
  • 2 skiltelės česnako
  • 1 š. aliejaus
  • Druska, pipirai

Instrukcijos

  • Pamirkykite žirnius vandenyje pernakt.
  • Supjaustykite svogūnus.
  • Sutarkuokite morką.
  • Susmulkinkite salierą.
  • Aliejumi apšlakstytoje keptuvėje apkepinkite svogūną ir morkas. Suberkite salierą.
  • Nulupkite bulves ir supjaustykite kubeliais.
  • Suberkite jas į keptuvę.  
  • Nuplaukite žirnius ir suberkite į keptuvę su kitais ingredientais.
  • Įpilkite 1,5 l vandens, įmeskite lauro lapą ir suberkite sutrintą česnaką.
  • Uždenkite ir troškinkite pusantros valandos, tada atvėsinkite ir sutrinkite.
  • Pagardinkite druska bei pipirais.

 

Energinė vertė

Iš viso angliavandenių

Cukrus

Iš viso riebalų

Sotieji riebalai

Omega 3

Skaidulos

Natris

177,8 kcal

5,5 g

7,1 g

3,9 g

0,5 g

0,1 g

6,1 g

90,2 g

Dietologo patarimas:

Žirniai yra labai vertingi, nes sudėtyje yra daug baltymų ir skaidulų.