Žirnių sriuba
Ingredientai
- 250 g žirnelių
- 2 vidutinio dydžio svogūnai
- 1 morka
- 4 vidutinio dydžio bulvės
- 1 saliero stiebas
- 3 lauro lapai
- 2 skiltelės česnako
- 1 š. aliejaus
- Druska, pipirai
Instrukcijos
- Pamirkykite žirnius vandenyje pernakt.
- Supjaustykite svogūnus.
- Sutarkuokite morką.
- Susmulkinkite salierą.
- Aliejumi apšlakstytoje keptuvėje apkepinkite svogūną ir morkas. Suberkite salierą.
- Nulupkite bulves ir supjaustykite kubeliais.
- Suberkite jas į keptuvę.
- Nuplaukite žirnius ir suberkite į keptuvę su kitais ingredientais.
- Įpilkite 1,5 l vandens, įmeskite lauro lapą ir suberkite sutrintą česnaką.
- Uždenkite ir troškinkite pusantros valandos, tada atvėsinkite ir sutrinkite.
- Pagardinkite druska bei pipirais.
Energinė vertė | Iš viso angliavandenių | Cukrus | Iš viso riebalų | Sotieji riebalai | Omega 3 | Skaidulos | Natris |
177,8 kcal | 5,5 g | 7,1 g | 3,9 g | 0,5 g | 0,1 g | 6,1 g | 90,2 g |
Dietologo patarimas:
Žirniai yra labai vertingi, nes sudėtyje yra daug baltymų ir skaidulų.