Šokoladinis kremas su ispaninio šalavijo sėklomis
Ingredientai
Ingredientai:
• 500 ml migdolų gėrimo (be pieno)
• 50 g nesaldintos kakavos
• 60 g ispaninio šalavijo sėklų
• 60 g lazdyno riešutų
• 50 g agavų sirupo
Instrukcijos
• Puode sumaišykite visus ingredientus, išskyrus lazdyno riešutus.
• Nuolat maišykite ant silpnos ugnies. Kakava turi būti tolygiai sumaišyta su kitais ingredientais.
• Supilkite į mažus indelius. Laikykite šaldytuve, kol sustings.
• Pagardinkite smulkintais lazdyno riešutais.
Energinė vertė | Iš viso angliavandenių | Cukrus | Iš viso riebalų | Sotieji riebalai | Omega 3 | Skaidulos | Natris |
276,2 kcal | 8,1 g | 11,5 g | 17,8 g | 2,5 g | 2,7 g | 10,9 g | 11,3 g |
Dietologo patarimas:
Ispaninio šalavijo sėklose gausu įvairių mineralų: magnio, cinko, vario, kalcio. Jas galima valgyti žalias, nes vandenyje išbrinksta ir įgauna į želė panašią struktūrą.