Šokoladinis kremas su ispaninio šalavijo sėklomis

4 žmonėms
paruošimo laikas: 10 min.
gaminimo laikas: 5 min.
šalis: Europa

Ingredientai

Ingredientai:

• 500 ml migdolų gėrimo (be pieno)
• 50 g nesaldintos kakavos
• 60 g ispaninio šalavijo sėklų
• 60 g lazdyno riešutų
• 50 g agavų sirupo

Instrukcijos

• Puode sumaišykite visus ingredientus, išskyrus lazdyno riešutus.
• Nuolat maišykite ant silpnos ugnies. Kakava turi būti tolygiai sumaišyta su kitais ingredientais.
• Supilkite į mažus indelius. Laikykite šaldytuve, kol sustings.
• Pagardinkite smulkintais lazdyno riešutais.

 

 

Energinė vertė

Iš viso angliavandenių

Cukrus

Iš viso riebalų

Sotieji riebalai

Omega 3

Skaidulos

Natris

276,2 kcal8,1 g11,5 g17,8 g2,5 g2,7 g10,9 g11,3 g

Dietologo patarimas:

Ispaninio šalavijo sėklose gausu įvairių mineralų: magnio, cinko, vario, kalcio. Jas galima valgyti žalias, nes vandenyje išbrinksta ir įgauna į želė panašią struktūrą.