Rupi čimičiurio duona
Ingredientai
- 100 ml vandens
- 1 šaukštas baltojo vyno acto
- 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
- 1 žiupsnelis Kajeno paprikų
- ½ arbatinio šaukštelio džiovintų raudonėlių
- 1 česnako skiltelė
- 1 svogūnas
- 1 šaukštas smulkintų šviežių petražolių
- 1 žiupsnelis druskos
- 1 šaukštas cukraus
- 2 šaukštai kviečių sėlenų
- 150 g rupių miltų
- 2 arbatiniai šaukšteliai sausų mielių
Instrukcijos
- Nulupkite ir smulkiai supjaustykite česnaką ir svogūną.
- Nuplaukite, nusausinkite ir susmulkinkite petražoles.
- Miltus ir visus kitus ingredientus supilkite į dubenį,minkykite 5
- Uždenkite dubenį audiniu ir leiskite tešlai brinkti 2 valandas.
- Orkaitę įkaitinkite iki 190°C.
- Iš tešlos suformuokite duonos kepalą ir kepkite orkaitėje 40 minučių.
Energinė vertė | Iš viso angliavandenių | Cukrus | Iš viso riebalų | Sotieji riebalai | Omega 3 | Skaidulos | Natris |
193,3 kcal | 28,9 g | 3,5 g | 3,7 g | 0,5 g | 0,1 g | 8,5 g | 114,7 g |
Dietologo patarimas:
Šią duoną patiekite su šviežių daržovių salotomis, kad patiekalas būtų subalansuotas.