Rupi čimičiurio duona

4 žmonėms
paruošimo laikas: 2 val. 20 min.
gaminimo laikas: 40 min.
šalis: Pietų Amerika

Ingredientai

  • 100 ml vandens
  • 1 šaukštas baltojo vyno acto
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 1 žiupsnelis Kajeno paprikų
  • ½ arbatinio šaukštelio džiovintų raudonėlių
  • 1 česnako skiltelė
  • 1 svogūnas
  • 1 šaukštas smulkintų šviežių petražolių
  • 1 žiupsnelis druskos
  • 1 šaukštas cukraus
  • 2 šaukštai kviečių sėlenų
  • 150 g rupių miltų
  • 2 arbatiniai šaukšteliai sausų mielių

Instrukcijos

  • Nulupkite ir smulkiai supjaustykite česnaką ir svogūną.
  • Nuplaukite, nusausinkite ir susmulkinkite petražoles.
  • Miltus ir visus kitus ingredientus supilkite į dubenį,minkykite 5
  • Uždenkite dubenį audiniu ir leiskite tešlai brinkti 2 valandas.
  • Orkaitę įkaitinkite iki 190°C.
  • Iš tešlos suformuokite duonos kepalą ir kepkite orkaitėje 40 minučių.

 

Energinė vertė

Iš viso angliavandenių

Cukrus

Iš viso riebalų

Sotieji riebalai

Omega 3

Skaidulos

Natris

193,3 kcal

28,9 g

3,5 g

3,7 g

0,5 g

0,1 g

8,5 g

114,7 g

Dietologo patarimas:

Šią duoną patiekite su šviežių daržovių salotomis, kad patiekalas būtų subalansuotas.