Sūrio duona („Pão de Queijo“)
Ingredientai
- 200 g tapijokos miltų
- 150 ml pieno
- 80 ml vandens
- 1 šaukštas aliejaus
- 50 g tarkuoto parmezano sūrio
- 40 g tarkuoto mocarelos sūrio
- 2 dideli kiaušiniai
- Druska
Instrukcijos
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C, į vidurį įdėkite groteles.
- Puode sumaišykite pieną, vandenį, aliejų ir druską ir užvirkite ant vidutinės kaitros ugnies.
- Suberkite tapijokos miltus į didelį dubenį, kai masė užvirs, supilkite ją ant miltų. Plakite, kol tekstūra taps balta ir lipni.
- Po vieną įmuškite kiaušinį, tada suberkite sūrį ir plakite, kol masė taps vientisa. Tešla turi būti lipni.
- Formuokite mažus golfo kamuoliuko dydžio rutuliukus rankomis, sudrėkintomis šaltu vandeniu.
- Tešlos kamuoliukus sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
- Kepkite 20 minučių arba kol pagels ir taps putlūs.
- Patiekite karštus!
Energinė vertė | Iš viso angliavandenių | Cukrus | Iš viso riebalų | Sotieji riebalai | Omega 3 | Skaidulos | Natris |
349,1 kcal | 46,0 g | 3,7 g | 12,6 g | 5,4 g | 0,1 g | 0,5 g | 265 g |
Dietologo patarimas:
Maistinei šių suktinukų vertei padidinti galima naudoti linų sėklas, kurios turi omega 3 riebalų rūgščių, naudingų širdies ir kraujagyslių sveikatai.