Sūrio duona („Pão de Queijo“)

4 žmonėms
paruošimo laikas: 40 min.
gaminimo laikas: 40 min.
šalis: Lotynų Amerika

Ingredientai

  • 200 g tapijokos miltų
  • 150 ml pieno
  • 80 ml vandens
  • 1 šaukštas aliejaus
  • 50 g tarkuoto parmezano sūrio
  • 40 g tarkuoto mocarelos sūrio
  • 2 dideli kiaušiniai
  • Druska

Instrukcijos

  • Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C, į vidurį įdėkite groteles.
  • Puode sumaišykite pieną, vandenį, aliejų ir druską ir užvirkite ant vidutinės kaitros ugnies.
  • Suberkite tapijokos miltus į didelį dubenį, kai masė užvirs, supilkite ją ant miltų. Plakite, kol tekstūra taps balta ir lipni.
  • Po vieną įmuškite kiaušinį, tada suberkite sūrį ir plakite, kol masė taps vientisa. Tešla turi būti lipni.
  • Formuokite mažus golfo kamuoliuko dydžio rutuliukus rankomis, sudrėkintomis šaltu vandeniu.
  • Tešlos kamuoliukus sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
  • Kepkite 20 minučių arba kol pagels ir taps putlūs.
  • Patiekite karštus!

 

Energinė vertė

Iš viso angliavandenių

Cukrus

Iš viso riebalų

Sotieji riebalai

Omega 3

Skaidulos

Natris

349,1 kcal

46,0 g

3,7 g

12,6 g

5,4 g

0,1 g

0,5 g

265 g

 

Dietologo patarimas:

Maistinei šių suktinukų vertei padidinti galima naudoti linų sėklas, kurios turi omega 3 riebalų rūgščių, naudingų širdies ir kraujagyslių sveikatai.