Kvebeko žuvies sriuba
Ingredientai
• 4 merlangų filė
• 50 ml tiršto kremo „Creme Fraiche“
• 100 g ilgagrūdžių ryžių
• 100 ml baltojo vyno
• 2 svogūnai
• 1 poras
• 2 šaukštai daržovių sultinio
• 2 a. š. paprikos miltelių
• 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
• 1 maža baziliko šakelė
• Druska, pipirai
Instrukcijos
• Ryžius išvirkite puode su daug pasūdyto vandens. Nusausinkite.
• Nuvalykite porą ir supjaustykite plonomis juostelėmis.
• Nulupkite ir supjaustykite svogūną.
• Užvirkite 700 ml vandens kartu su daržovių sultiniu ir baltuoju vynu.
• Įdėkite porą ir svogūnus.
• Kol verda, įdėkite žuvį ir virkite 6 minutes.
• Žuvį išimkite samčiu.
• Į sultinį suberkite ryžius ir grietinėlę.
• Pagardinkite prieskoniais pagal savo skonį. Į kiekvieną dubenį įpilkite po porciją.
• Į kiekvieną dubenėlį įdėkite po vieną žuvies filė gabalėlį. Apibarstykite paprikos milteliais ir smulkintu baziliku.
Energinė vertė | Iš viso angliavandenių | Cukrus | Iš viso riebalų | Sotieji riebalai | Omega 3 | Skaidulos | Natris |
252,6 kcal | 14,4 g | 4,1 g | 7,8 g | 3,4 g | 0,2 g | 3,0 g | 198 g |
Dietologo patarimas:
Šį receptą galima keisti renkantis kitos rūšies baltą žuvį ar pridedant kitų daržovių, pavyzdžiui, morkų, ropių ar salierų.