Juodasis Pyragas

4 žmonėms
paruošimo laikas: 20 min.
gaminimo laikas: 50 min.
šalis: Lotynų Amerika

Ingredientai

• 15 g stambiai sukapotų nuluptų migdolų
• 15 g stambiai sukapotų nuluptų lazdyno riešutų
• 15 g stambiai sukapotų graikinių riešutų
• 15 g susmulkintos cukruotos apelsino žievelės
• 15 g susmulkintos cukruotos citrinos žievelės
• 25 g džiovintų smulkintų slyvų be kauliukų
• 2 šaukštai tirpios kavos
(ištirpintos 1 šaukšte karšto vandens)
• 2 a. š. natūralaus vanilės ekstrakto
• 1/4 kavos šaukšto maltų gvazdikėlių
• 1/4 kavos šaukšto malto cinamono
• 1/4 a. š. tarkuoto muskato
• 1/4 a. š. tarkuoto šviežio imbiero
• 1/2 a. š. apelsinų žievelės
• 1/2 a. š. citrinos žievelės
• 2 šaukštai romo

Pyragui:
• anksčiau paruoštų, nusausintų maceruotų vaisių
• 60 g minkšto sviesto
• 1/4 a. š. druskos
• 40 g nesaldintos kakavos
• 30 g cukraus pudros
• 2 kiaušiniai
• 150 g viso grūdo persijotų miltų
• 1 a. š. kepimo miltelių

 

Instrukcijos

• 15 dienų prieš pyrago gaminimą visus ingredientus supilkite į stiklinį indą su romu, pripilkite vandens, kol apsems, ir įdėkite į šaldytuvą.
• D dieną (Išsilaipinimo Normandijoje dieną, minimą liepos 6-ąją) nuvarvinkite vaisius ir išsaugokite maceravimo skystį.
• Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C.
• Apvalią kepimo formą aukštais kraštais ištepkite sviestu ir apibarstykite miltais.
• Į dubenį su elektriniu plaktuvu sudėkite sviestą ir plakite, kol šis taps kreminės tekstūros.
• Suberkite cukrų ir plakite dar apie 2 minutes.
• Po vieną įmuškite kiaušinius ir suberkite kakavą. Plakite 2 minutes.
• Naudodami mentelę pamažu supilkite miltus, sumaišytus su mielėmis, ir įdėkite dalį maceruotų vaisių. Švelniai maišykite, kol miltai visiškai įsimaišys.
• Gerai sumaišykite ir supilkite masę į kepimo formą.
• Kepkite orkaitėje 50 minučių.
• Išimkite pyragą iš orkaitės ir leiskite jam pravėsti 5 minutes.
• Prieš ragaudami apliekite pyragą maceravimo skysčiu.

 

Energinė vertė

Iš viso angliavandenių

Cukrus

Iš viso riebalų

Sotieji riebalai

Omega 3

Skaidulos

Natris

456,5 kcal37,2 g17,4 g24,6 g10,9 g0,4 g8,4 g203,5 g

Dietologo patarimas:

Gamindami šį pyragą rinkitės rupius miltus, dėl kurių cukrus lėčiau pateks į kraują.
Pyragą galima valgyti ir pusryčiams ar kaip užkandį.