Juodasis Pyragas

Ingredientai
• 15 g stambiai sukapotų nuluptų migdolų
• 15 g stambiai sukapotų nuluptų lazdyno riešutų
• 15 g stambiai sukapotų graikinių riešutų
• 15 g susmulkintos cukruotos apelsino žievelės
• 15 g susmulkintos cukruotos citrinos žievelės
• 25 g džiovintų smulkintų slyvų be kauliukų
• 2 šaukštai tirpios kavos
(ištirpintos 1 šaukšte karšto vandens)
• 2 a. š. natūralaus vanilės ekstrakto
• 1/4 kavos šaukšto maltų gvazdikėlių
• 1/4 kavos šaukšto malto cinamono
• 1/4 a. š. tarkuoto muskato
• 1/4 a. š. tarkuoto šviežio imbiero
• 1/2 a. š. apelsinų žievelės
• 1/2 a. š. citrinos žievelės
• 2 šaukštai romo
Pyragui:
• anksčiau paruoštų, nusausintų maceruotų vaisių
• 60 g minkšto sviesto
• 1/4 a. š. druskos
• 40 g nesaldintos kakavos
• 30 g cukraus pudros
• 2 kiaušiniai
• 150 g viso grūdo persijotų miltų
• 1 a. š. kepimo miltelių
Instrukcijos
• 15 dienų prieš pyrago gaminimą visus ingredientus supilkite į stiklinį indą su romu, pripilkite vandens, kol apsems, ir įdėkite į šaldytuvą.
• D dieną (Išsilaipinimo Normandijoje dieną, minimą liepos 6-ąją) nuvarvinkite vaisius ir išsaugokite maceravimo skystį.
• Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C.
• Apvalią kepimo formą aukštais kraštais ištepkite sviestu ir apibarstykite miltais.
• Į dubenį su elektriniu plaktuvu sudėkite sviestą ir plakite, kol šis taps kreminės tekstūros.
• Suberkite cukrų ir plakite dar apie 2 minutes.
• Po vieną įmuškite kiaušinius ir suberkite kakavą. Plakite 2 minutes.
• Naudodami mentelę pamažu supilkite miltus, sumaišytus su mielėmis, ir įdėkite dalį maceruotų vaisių. Švelniai maišykite, kol miltai visiškai įsimaišys.
• Gerai sumaišykite ir supilkite masę į kepimo formą.
• Kepkite orkaitėje 50 minučių.
• Išimkite pyragą iš orkaitės ir leiskite jam pravėsti 5 minutes.
• Prieš ragaudami apliekite pyragą maceravimo skysčiu.
Energinė vertė | Iš viso angliavandenių | Cukrus | Iš viso riebalų | Sotieji riebalai | Omega 3 | Skaidulos | Natris |
456,5 kcal | 37,2 g | 17,4 g | 24,6 g | 10,9 g | 0,4 g | 8,4 g | 203,5 g |
Dietologo patarimas:
Gamindami šį pyragą rinkitės rupius miltus, dėl kurių cukrus lėčiau pateks į kraują.
Pyragą galima valgyti ir pusryčiams ar kaip užkandį.