Vietnamietiški įdaryti pomidorai
Ingredientai
• 4 pomidorai
• 350 g maltos kiaulienos
• 1 svogūnas
• 2 skiltelės česnako
• 2 kiaušiniai
• 30 g džiovintų juodųjų grybų
• 1 sauja laiškinių česnakų
• 1 a. š. sojos padažo
• 1 a. š. azijietiškos žuvies („nuoc mam“) padažo
• Žemės riešutų aliejus
• Pipirai
Instrukcijos
• Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.
• Juoduosius grybus 15 minučių pamerkite į šiltą vandenį, kad įsigertų drėgmės.
• Nusausinkite ir supjaustykite.
• Nupjaukite pomidorų viršūnėles ir išskobkite pomidorus šaukštu.
• Nulupkite ir supjaustykite česnaką, svogūną ir laiškinį česnaką.
• Maltą kiaulieną sumaišykite su česnaku, svogūnu, grybais, kiaušiniais, sojos padažu, „nuoc mam“ padažu ir puse laiškinių česnakų.
• Įdarykite pomidorus ir vėl uždėkite viršūnėles.
• Įdėkite juos į indą su šlakeliu aliejaus ir kepkite 35–45 minutes.
• Ištraukę iš orkaitės apibarstykite likusiais laiškiniais česnakais.
Energinė vertė | Iš viso angliavandenių | Cukrus | Iš viso riebalų | Sotieji riebalai | Omega 3 | Skaidulos | Natris |
384,3 kcal | 13,1 g | 6,6 g | 25,6 g | 8,6 g | 0,2 g | 3,8 g | 321,5 g |
Dietologo patarimas:
Šiuos įdarytus pomidorus galima pagaminti iš mėsos likučių, kad nereikėtų švaistyti maisto. Pomidorus taip pat galima pakeisti paprikomis, svogūnais ir moliūgais, atsižvelgiant į skonį, sezoną ir turimas daržoves.