Korėjietiški „BibimBap“ ryžiai
Ingredientai
- 200 g jautienos kumpio kepsnys
- 1 š. sojos padažo
- 1 š. cukraus pudros
- 2 skiltelės česnako
- 20 g šviežio imbiero
- 150 g „Basmati“ ryžių
- 300 ml vandens
- 2 didelės morkos
- 100 g sojos daigų
- 100 g špinatų ūglių
- 100 g žaliųjų pupelių
- 1 didelis svogūnas
- 1 š. alyvuogių aliejaus
- 1 š. sezamų aliejaus
- 10 g baltų sezamų sėklų
- 4 kiaušiniai
Padažui:
- 1 š. sezamų aliejaus
- 1 š. aitriosios paprikos padažo
Instrukcijos
- Išvirkite ryžius verdančiame pasūdytame vandenyje.
- Supjaustykite jautieną plonomis juostelėmis.
- Susmulkinkite imbierą ir česnaką.
- Dubenyje sumaišykite cukrų, sojos padažą, imbierą, česnaką ir sezamų aliejų.
- Įdėkite mėsą ir palikite marinuotis 30 minučių.
- Špinatus apkepkite keptuvėje. Jei reikia, nusausinkite.
- Sojos daigus 3 minutes virkite verdančiame pasūdytame vandenyje.
- Pupeles virkite verdančiame vandenyje maždaug 8 minutes.
- Pagardinkite šias daržoves atskirai su trupučiu sezamų aliejaus, druska, pipirais ir sezamų sėklomis.
- Nulupkite ir supjaustykite morkas juostelėmis. Apkepkite keptuvėje, kol paruduos.
- Nulupkite ir supjaustykite svogūną.
- Keptuvėje apkepkite jautieną su alyvuogių aliejumi, marinatu bei svogūnais.
- Dubenyje sumaišykite sezamų aliejų ir aitrijų paprikų padažą.
- Padalinkite ryžius į 4 porcijas. Į dubenėlius įdėkite daržovių, tada mėsą ir galiausiai centre įmuškite žalią kiaušinį. Pabarstykite sezamų sėklomis ir apliekite šaukšteliu padažo.
Energinė vertė | Iš viso angliavandenių | Cukrus | Iš viso riebalų | Sotieji riebalai | Omega 3 | Skaidulos | Natris |
462,5 kcal | 41,7 g | 8,8 g | 18,0 g | 3,8 g | 0,2 g | 6,1 g | 349,2 g |
Dietologo patarimas:
Šis gurmaniškas patiekalas yra sotus ir subalansuotas. Jį taip pat galima gaminti naudojant skirtingą mėsą ar žuvį ir bet kurias kitas daržoves: žirnelius, kopūstus, baklažaną, grybus ir kt.