Korėjietiški „BibimBap“ ryžiai

4 žmonėms
paruošimo laikas: 30 min.
gaminimo laikas: 15 min.
šalis: Azija

Ingredientai

  • 200 g jautienos kumpio kepsnys
  • 1 š. sojos padažo
  • 1 š. cukraus pudros
  • 2 skiltelės česnako
  • 20 g šviežio imbiero
  • 150 g „Basmati“ ryžių
  • 300 ml vandens
  • 2 didelės morkos
  • 100 g sojos daigų
  • 100 g špinatų ūglių
  • 100 g žaliųjų pupelių
  • 1 didelis svogūnas
  • 1 š. alyvuogių aliejaus
  • 1 š. sezamų aliejaus
  • 10 g baltų sezamų sėklų
  • 4 kiaušiniai

Padažui:

  • 1 š. sezamų aliejaus
  • 1 š. aitriosios paprikos padažo

Instrukcijos

  • Išvirkite ryžius verdančiame pasūdytame vandenyje.
  • Supjaustykite jautieną plonomis juostelėmis.
  • Susmulkinkite imbierą ir česnaką.
  • Dubenyje sumaišykite cukrų, sojos padažą, imbierą, česnaką ir sezamų aliejų.
  • Įdėkite mėsą ir palikite marinuotis 30 minučių.
  • Špinatus apkepkite keptuvėje. Jei reikia, nusausinkite.
  • Sojos daigus 3 minutes virkite verdančiame pasūdytame vandenyje.
  • Pupeles virkite verdančiame vandenyje maždaug 8 minutes.
  • Pagardinkite šias daržoves atskirai su trupučiu sezamų aliejaus, druska, pipirais ir sezamų sėklomis.
  • Nulupkite ir supjaustykite morkas juostelėmis. Apkepkite keptuvėje, kol paruduos.
  • Nulupkite ir supjaustykite svogūną.
  • Keptuvėje apkepkite jautieną su alyvuogių aliejumi, marinatu bei svogūnais.
  • Dubenyje sumaišykite sezamų aliejų ir aitrijų paprikų padažą.
  • Padalinkite ryžius į 4 porcijas. Į dubenėlius įdėkite daržovių, tada mėsą ir galiausiai centre įmuškite žalią kiaušinį. Pabarstykite sezamų sėklomis ir apliekite šaukšteliu padažo.

 

Energinė vertė

Iš viso angliavandenių

Cukrus

Iš viso riebalų

Sotieji riebalai

Omega 3

Skaidulos

Natris

462,5 kcal

41,7 g

8,8 g

18,0 g

3,8 g

0,2 g

6,1 g

349,2 g

Dietologo patarimas:

Šis gurmaniškas patiekalas yra sotus ir subalansuotas. Jį taip pat galima gaminti naudojant skirtingą mėsą ar žuvį ir bet kurias kitas daržoves: žirnelius, kopūstus, baklažaną, grybus ir kt.