3 jūros dumblių tartaras

4 žmonėms
paruošimo laikas: 30 min.
šalis: Europa

Ingredientai

  • 50 g džiovintų jūros dumblių: dulse, jūros salotų bei nori (jų galima įsigyti ekologiškų prekių parduotuvėse)
  • 15 g kaparėlių
  • ½ česnako skiltelė
  • ½ askaloninio česnako
  • ½ svogūno
  • 2 dideli kornišonai
  • 40 g česnakinių skrebučių
  • 10 ml alyvuogių aliejaus
  • 1 š. balzamiko acto
  • 3 petražolių šakelės
  • 3 laiškiniai česnakai

Instrukcijos

  • Jūros dumblius 10 minučių palaikykite nedideliame vandens kiekyje.
  • Nusausinkite ir smulkiai supjaustykite.
  • Susmulkinkite kaparėlius, kornišonus, svogūną, česnaką, skrebučius ir žoleles.
  • Sumaišykite visus ingredientus dubenyje. Įpilkite aliejaus ir acto.
  • Prieš patiekdami 15 minučių laikykite šaldytuve.
  • Nusausinkite ir smulkiai supjaustykite.
  • Sumalkite kaparėlius, kornišonus, svogūną, česnaką, skrebučius ir žoleles.
  • Sumaišykite visus ingredientus dubenyje. Įpilkite aliejaus ir acto.
  • Prieš patiekdami 15 minučių laikykite šaldytuve.

 

Energinė vertė

Iš viso angliavandenių

Cukrus

Iš viso riebalų

Sotieji riebalai

Omega 3

Skaidulos

Natris

121,9 kcal

5,5 g

8,3 g

1,7 g

6,0 g

0,0 g

5,7 g

442,5 g

 

Dietologo patarimas:

Jūros dumbliai yra geras maisto ingredientas žmonėms, kenčiantiems nuo širdies ir kraujagyslių ligų, nes sudėtyje yra daug skaidulų ir omega 3 riebalų rūgščių.