3 jūros dumblių tartaras
Ingredientai
- 50 g džiovintų jūros dumblių: dulse, jūros salotų bei nori (jų galima įsigyti ekologiškų prekių parduotuvėse)
- 15 g kaparėlių
- ½ česnako skiltelė
- ½ askaloninio česnako
- ½ svogūno
- 2 dideli kornišonai
- 40 g česnakinių skrebučių
- 10 ml alyvuogių aliejaus
- 1 š. balzamiko acto
- 3 petražolių šakelės
- 3 laiškiniai česnakai
Instrukcijos
- Jūros dumblius 10 minučių palaikykite nedideliame vandens kiekyje.
- Nusausinkite ir smulkiai supjaustykite.
- Susmulkinkite kaparėlius, kornišonus, svogūną, česnaką, skrebučius ir žoleles.
- Sumaišykite visus ingredientus dubenyje. Įpilkite aliejaus ir acto.
- Prieš patiekdami 15 minučių laikykite šaldytuve.
- Nusausinkite ir smulkiai supjaustykite.
- Sumalkite kaparėlius, kornišonus, svogūną, česnaką, skrebučius ir žoleles.
- Sumaišykite visus ingredientus dubenyje. Įpilkite aliejaus ir acto.
- Prieš patiekdami 15 minučių laikykite šaldytuve.
Energinė vertė | Iš viso angliavandenių | Cukrus | Iš viso riebalų | Sotieji riebalai | Omega 3 | Skaidulos | Natris |
121,9 kcal | 5,5 g | 8,3 g | 1,7 g | 6,0 g | 0,0 g | 5,7 g | 442,5 g |
Dietologo patarimas:
Jūros dumbliai yra geras maisto ingredientas žmonėms, kenčiantiems nuo širdies ir kraujagyslių ligų, nes sudėtyje yra daug skaidulų ir omega 3 riebalų rūgščių.