Virtos kriaušės su arbata ir vanile
Ingredientai
- 4 kriaušės
- 500 ml vandens
- 5 g Ceilono arbatos
- 1 gvazdikėlis
- 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
- 100 g uogų ar džiovintų vaisių
Instrukcijos
- Nulupkite kriaušes.
- Užvirkite vandenį. Įdėkite arbatos, vanilės ekstrakto, gvazdikėlį.
- Uždenkite puodą ir virkite3 m
- Sudėkite kriaušes ir virkite dar 30 minučių.
- Kriaušėms išvirus leiskite atvėsti bent 2 valandas.
- Prieš patiekdami įdėkite uogų ar džiovintų vaisių.
Energinė vertė | Iš viso angliavandenių | Cukrus | Iš viso riebalų | Sotieji riebalai | Omega 3 | Skaidulos | Natris |
69,0 kcal | 0,6 g | 12,3 g | 0,3 g | 0,0 g | 0,0 g | 3,9 g | 8 g |
Dietologo patarimas:
Verdant vaisius nebūtina gaminti sirupo, kuris dažniausiai yra labai saldus. Vietoj cukraus galima naudoti arbatą, vanilę ar apelsiną.