Virtos kriaušės su arbata ir vanile

4 žmonėms
paruošimo laikas: 15 min.
gaminimo laikas: 35 min.
šalis: Europa

Ingredientai

  • 4 kriaušės
  • 500 ml vandens
  • 5 g Ceilono arbatos
  • 1 gvazdikėlis
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
  • 100 g uogų ar džiovintų vaisių

Instrukcijos

  • Nulupkite kriaušes.
  • Užvirkite vandenį. Įdėkite arbatos, vanilės ekstrakto, gvazdikėlį.
  • Uždenkite puodą ir virkite3 m
  • Sudėkite kriaušes ir virkite dar 30 minučių.
  • Kriaušėms išvirus leiskite atvėsti bent 2 valandas.
  • Prieš patiekdami įdėkite uogų ar džiovintų vaisių.

 

Energinė vertė

Iš viso angliavandenių

Cukrus

Iš viso riebalų

Sotieji riebalai

Omega 3

Skaidulos

Natris

69,0 kcal

0,6 g

12,3 g

0,3 g

0,0 g

0,0 g

3,9 g

8 g

Dietologo patarimas:

Verdant vaisius nebūtina gaminti sirupo, kuris dažniausiai yra labai saldus. Vietoj cukraus galima naudoti arbatą, vanilę ar apelsiną.