,,Tuna briks“

4 žmonėms
paruošimo laikas: 20 min.
gaminimo laikas: 15 min.

Ingredientai

• 4 tešlos „Brik“ lakštai
• 200 g konservuotų tunų
• 1 raudona paprika
• 1 džiovintas pomidoras
• 2 česnako skiltelės
• 50 g juodųjų alyvuogių be kauliukų
• 2 šaukštai kaparėlių
• 3 baziliko šakelės
• 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
• pipirų

Instrukcijos

• Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.
• Susmulkinkite česnaką, baziliką ir alyvuoges.
• Smulkiai supjaustykite papriką.
• Nusausinkite tuną.
• Sumaišykite visus ingredientus. Pagardinkite pipirais.
• „Brik“ tešlos lakštus patepkite alyvuogių aliejumi. Perpjaukite lakštus per pusę ir sulankstykite per pusę suformuodami ilgą juostą. Į centrą įdėkite šiek tiek įdaro ir sulankstykite iš trijų pusių, kad gautumėte trikampio formą. Padėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
• Kepkite 15 minučių, kol pyragaičiai taps rusvai auksinės spalvos.

 

Energinė vertė

Iš viso angliavandenių

Cukrus

Iš viso riebalų

Sotieji riebalai

Omega 3

Skaidulos

Natris

226,2 kcal17,1 g6,3 g8,5 g1,1 g0,1 g4,2 g497,6 g

Dietologo patarimas:

Kepant pyragėlius orkaitėje sunaudojama mažiau riebalų.