,,Tuna briks“
Ingredientai
• 4 tešlos „Brik“ lakštai
• 200 g konservuotų tunų
• 1 raudona paprika
• 1 džiovintas pomidoras
• 2 česnako skiltelės
• 50 g juodųjų alyvuogių be kauliukų
• 2 šaukštai kaparėlių
• 3 baziliko šakelės
• 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
• pipirų
Instrukcijos
• Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.
• Susmulkinkite česnaką, baziliką ir alyvuoges.
• Smulkiai supjaustykite papriką.
• Nusausinkite tuną.
• Sumaišykite visus ingredientus. Pagardinkite pipirais.
• „Brik“ tešlos lakštus patepkite alyvuogių aliejumi. Perpjaukite lakštus per pusę ir sulankstykite per pusę suformuodami ilgą juostą. Į centrą įdėkite šiek tiek įdaro ir sulankstykite iš trijų pusių, kad gautumėte trikampio formą. Padėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
• Kepkite 15 minučių, kol pyragaičiai taps rusvai auksinės spalvos.
Energinė vertė | Iš viso angliavandenių | Cukrus | Iš viso riebalų | Sotieji riebalai | Omega 3 | Skaidulos | Natris |
226,2 kcal | 17,1 g | 6,3 g | 8,5 g | 1,1 g | 0,1 g | 4,2 g | 497,6 g |
Dietologo patarimas:
Kepant pyragėlius orkaitėje sunaudojama mažiau riebalų.