„Bacalhau a brás“ (Menkių gratinas)
Ingredientai
• 500 g menkės
• 8 bulvės
• 2 kiaušiniai
• 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
• 1 didelis svogūnas
• 2 skiltelės česnako
• Petražolės
• Pipirai
Instrukcijos
• Supjaustykite žuvį gabaliukais, išimkite ašakas.
• Keptuvėje patroškinkite svogūną ir česnaką su aliejumi.
• Sudėkite žuvį ir kepkite maždaug 5 minutes.
• Bulves supjaustykite lazdelėmis. Virkite verdančiame vandenyje, bet turi likti kietokos.
• Sudėkite bulves į keptuvę ir viską pakepinkite. Palikite pasitroškinti dar 5 minutes.
• Dubenyje išplakite kiaušinius ir sudėkite prieskonius. Supilkite į keptuvę.
• Toliau troškinkite maišydami ant karštos ugnies. Kiaušiniai neturėtų būti visiškai iškepę.
• Pabarstykite smulkintomis petražolėmis ir nedelsdami patiekite.
Energinė vertė | Iš viso angliavandenių | Cukrus | Iš viso riebalų | Sotieji riebalai | Omega 3 | Skaidulos | Natris |
419,8 Kcal | 39,0 g | 2,7 g | 11,3 g | 2,1 g | 0,4 g | 4,6 g | 191,5 g |
Dietologo patarimas:
Šis patiekalas tradiciškai gaminamas iš menkės, tačiau jį taip pat galima gaminti iš mažiau sūrios žuvies, o tai yra dar geriau.