„Bacalhau a brás“ (Menkių gratinas)

4 žmonėms
paruošimo laikas: 60 min.
gaminimo laikas: 60 min.
šalis: Europa

Ingredientai

• 500 g menkės
• 8 bulvės
• 2 kiaušiniai
• 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
• 1 didelis svogūnas
• 2 skiltelės česnako
• Petražolės
• Pipirai

Instrukcijos

• Supjaustykite žuvį gabaliukais, išimkite ašakas.
• Keptuvėje patroškinkite svogūną ir česnaką su aliejumi.
• Sudėkite žuvį ir kepkite maždaug 5 minutes.
• Bulves supjaustykite lazdelėmis. Virkite verdančiame vandenyje, bet turi likti kietokos.
• Sudėkite bulves į keptuvę ir viską pakepinkite. Palikite pasitroškinti dar 5 minutes.
• Dubenyje išplakite kiaušinius ir sudėkite prieskonius. Supilkite į keptuvę.
• Toliau troškinkite maišydami ant karštos ugnies. Kiaušiniai neturėtų būti visiškai iškepę.
• Pabarstykite smulkintomis petražolėmis ir nedelsdami patiekite.

Energinė vertė

Iš viso angliavandenių

Cukrus

Iš viso riebalų

Sotieji riebalai

Omega 3

Skaidulos

Natris

419,8 Kcal

39,0 g

2,7 g

11,3 g

2,1 g

0,4 g

4,6 g

191,5 g

Dietologo patarimas:

Šis patiekalas tradiciškai gaminamas iš menkės, tačiau jį taip pat galima gaminti iš mažiau sūrios žuvies, o tai yra dar geriau.