,,Koussa mehchi“

Ingredientai
• 600 g mažų cukinijų
• 250 g maltos jautienos
• 4 pomidorai
• 1 skardinė trintų pomidorų
• 100 g basmati ryžių
• 1 šaukštas pomidorų pastos
• 2 česnako skiltelės
• sultys, išspaustos iš ½ citrinos
• ½ arbatinio šaukštelio kvapiųjų pipirų
• 1 didelis žiupsnelis cinamono
• 40 g sviesto
• druskos, pipirų
Instrukcijos
• Nuvalykite ir nuskuskite cukinijų žievelę.
• Cukinijas skersai perpjaukite per pusę ir šaukštu išimkite minkštimą.
• Pomidorus supjaustykite mažais gabaliukais.
• Ryžius išvirkite verdančiame sūdytame vandenyje.
• Dubenyje sumaišykite ryžius, maltą mėsą, pomidorus, 20 g ištirpdyto sviesto ir prieskonius. Pagardinkite druska ir pipirais.
• Šiuo mišiniu įdarykite cukinijas (3/4 kiekvienos cukinijos).
• Supjaustykite česnaką ir pakepkite jį keptuvėje 5 minutes su 20 g sviesto. Pagardinkite druska ir pipirais.
• Įdarytas cukinijas sudėkite į puodą ir užpilkite vandeniu.
• Virkite ant silpnos ugnies nuo 45 minučių iki 1 valandos.
• Likus 5 minutėms iki gaminimo pabaigos sudėkite pomidorų pastą ir citrinų sultis.
• Patiekite karštą.
Energinė vertė | Iš viso angliavandenių | Cukrus | Iš viso riebalų | Sotieji riebalai | Omega 3 | Skaidulos | Natris |
396,4 kcal | 22,6 g | 9,8 g | 17,1 g | 8,8 g | 0,3 g | 6,8 g | 351 g |
Dietologo patarimas:
Daržovių žievelėje gausu vitaminų ir skaidulų. Žievelę galima valgyti tik tinkamai ją nuplovus ir renkantis ekologišką produkciją.