,,Koussa mehchi“

4 žmonėms
paruošimo laikas: 30 min.
gaminimo laikas: 45 min.

Ingredientai

• 600 g mažų cukinijų
• 250 g maltos jautienos
• 4 pomidorai
• 1 skardinė trintų pomidorų
• 100 g basmati ryžių
• 1 šaukštas pomidorų pastos
• 2 česnako skiltelės
• sultys, išspaustos iš ½ citrinos
• ½ arbatinio šaukštelio kvapiųjų pipirų
• 1 didelis žiupsnelis cinamono
• 40 g sviesto
• druskos, pipirų

Instrukcijos

• Nuvalykite ir nuskuskite cukinijų žievelę.
• Cukinijas skersai perpjaukite per pusę ir šaukštu išimkite minkštimą.
• Pomidorus supjaustykite mažais gabaliukais.
• Ryžius išvirkite verdančiame sūdytame vandenyje.
• Dubenyje sumaišykite ryžius, maltą mėsą, pomidorus, 20 g ištirpdyto sviesto ir prieskonius. Pagardinkite druska ir pipirais.
• Šiuo mišiniu įdarykite cukinijas (3/4 kiekvienos cukinijos).
• Supjaustykite česnaką ir pakepkite jį keptuvėje 5 minutes su 20 g sviesto. Pagardinkite druska ir pipirais.
• Įdarytas cukinijas sudėkite į puodą ir užpilkite vandeniu.
• Virkite ant silpnos ugnies nuo 45 minučių iki 1 valandos.
• Likus 5 minutėms iki gaminimo pabaigos sudėkite pomidorų pastą ir citrinų sultis.
• Patiekite karštą.

 

Energinė vertė

Iš viso angliavandenių

Cukrus

Iš viso riebalų

Sotieji riebalai

Omega 3

Skaidulos

Natris

396,4 kcal22,6 g9,8 g17,1 g8,8 g0,3 g6,8 g351 g

Dietologo patarimas:

Daržovių žievelėje gausu vitaminų ir skaidulų. Žievelę galima valgyti tik tinkamai ją nuplovus ir renkantis ekologišką produkciją.