Salierų ir apelsinų salotos
Ingredientai
- 1 salieras
- 1 apelsinas
- 2 šaukštai acto
- 2 šaukštai rapsų aliejaus
- 3 šakelės petražolių
- Druska, pipirai
Instrukcijos
- Nulupkite ir sutarkuokite salierą.
- Nulupkite apelsiną, supjaustykite į keturias dalis ir kiekvieną dalį padalinkite per pusę.
- Paruoškite padažą:sumaišykite actą, druską, pipirus ir aliejų.
- Salierą ir apelsiną sumaišykite su padažu.
- Įdėkite smulkintų petražolių.
Energinė vertė | Iš viso angliavandenių | Cukrus | Iš viso riebalų | Sotieji riebalai | Omega 3 | Skaidulos | Natris |
89,2 kcal | 6,3 g | 5,3 g | 5,3 g | 0,6 g | 0,0 g | 3,8 g | 132 g |
Dietologo patarimas:
Apelsinų sultys salotų padažuose puikiai pakeičia prieskonius ir mažina riebalų kiekį. Taip pat apelsinai yra vitamino C šaltinis.