Salierų ir apelsinų salotos

4 žmonėms
paruošimo laikas: 10 min.
gaminimo laikas: 0 min.
šalis: Europa

Ingredientai

  • 1 salieras
  • 1 apelsinas
  • 2 šaukštai acto
  • 2 šaukštai rapsų aliejaus
  • 3 šakelės petražolių
  • Druska, pipirai

Instrukcijos

  • Nulupkite ir sutarkuokite salierą.
  • Nulupkite apelsiną, supjaustykite į keturias dalis ir kiekvieną dalį padalinkite per pusę.
  • Paruoškite padažą:sumaišykite actą, druską, pipirus ir aliejų.
  • Salierą ir apelsiną sumaišykite su padažu.
  • Įdėkite smulkintų petražolių.

 

Energinė vertė

Iš viso angliavandenių

Cukrus

Iš viso riebalų

Sotieji riebalai

Omega 3

Skaidulos

Natris

89,2 kcal

6,3 g

5,3 g

5,3 g

0,6 g

0,0 g

3,8 g

132 g

 

Dietologo patarimas:

Apelsinų sultys salotų padažuose puikiai pakeičia prieskonius ir mažina riebalų kiekį. Taip pat apelsinai yra vitamino C šaltinis.