Raita su traškiomis daržovėmis

4 žmonėms
paruošimo laikas: 15 min.
gaminimo laikas: 0 min.
šalis: Azija

Ingredientai

  • 2 graikiško jogurto indeliai
  • 1 neapdorota citrina
  • 1 žiupsnelis kmynų miltelių
  • 1 sauja šviežių kalendrų
  • 1 sauja šviežių mėtų
  • 10 rausvųjų ridikų
  • 2 šviežios morkos
  • 1 mažas raudonasis svogūnas
  • ½ agurko
  • ½ arbatinio šaukštelio tarkuoto imbiero
  • Druska

Instrukcijos

  • Nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite morkas smulkiomis juostelėmis.
  • Iš agurko išimkite sėklas ir supjaustykite jį plonomis juostelėmis.
  • Supjaustykite ridikus juostelėmis.
  • Susmulkinkite raudonąjį svogūną, mėtas ir kalendras.
  • Sumaišykite visus ingredientus. Pagardinkite šlakeliu citrinos sulčių.
  • Sumaišykite jogurtą, likusias citrinos sultis, citrinos žievelę, prieskonius ir druską.
  • Sudėkite daržoves, imbierą, žoleles ir svogūną.
  • 1 valandą palaikykite šaldytuveir patiekite.

 

Energinė vertė

Iš viso angliavandenių

Cukrus

Iš viso riebalų

Sotieji riebalai

Omega 3

Skaidulos

Natris

133,7 kcal

10,0 g

8,2 g

7,0 g

4,9 g

0,1 g

3,3 g

134,8 g

Dietologo patarimas:

Šis patiekalas yra puiki daržovių su prancūzišku aliejaus ir acto padažu alternatyva. Šio recepto daržoves galima keisti į vietines ar sezonines, kurios suteiks daugiau vitaminų ir mineralų.