Raita su traškiomis daržovėmis
Ingredientai
- 2 graikiško jogurto indeliai
- 1 neapdorota citrina
- 1 žiupsnelis kmynų miltelių
- 1 sauja šviežių kalendrų
- 1 sauja šviežių mėtų
- 10 rausvųjų ridikų
- 2 šviežios morkos
- 1 mažas raudonasis svogūnas
- ½ agurko
- ½ arbatinio šaukštelio tarkuoto imbiero
- Druska
Instrukcijos
- Nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite morkas smulkiomis juostelėmis.
- Iš agurko išimkite sėklas ir supjaustykite jį plonomis juostelėmis.
- Supjaustykite ridikus juostelėmis.
- Susmulkinkite raudonąjį svogūną, mėtas ir kalendras.
- Sumaišykite visus ingredientus. Pagardinkite šlakeliu citrinos sulčių.
- Sumaišykite jogurtą, likusias citrinos sultis, citrinos žievelę, prieskonius ir druską.
- Sudėkite daržoves, imbierą, žoleles ir svogūną.
- 1 valandą palaikykite šaldytuveir patiekite.
Energinė vertė | Iš viso angliavandenių | Cukrus | Iš viso riebalų | Sotieji riebalai | Omega 3 | Skaidulos | Natris |
133,7 kcal | 10,0 g | 8,2 g | 7,0 g | 4,9 g | 0,1 g | 3,3 g | 134,8 g |
Dietologo patarimas:
Šis patiekalas yra puiki daržovių su prancūzišku aliejaus ir acto padažu alternatyva. Šio recepto daržoves galima keisti į vietines ar sezonines, kurios suteiks daugiau vitaminų ir mineralų.