Kofta: maltos jautienos iešmeliai

Ingredientai
• 600 g maltos jautienos ar ėrienos
• 1 česnako skiltelė
• ½ arbatinio šaukštelio maltos kalendros
• ½ arbatinio šaukštelio kmynų miltelių
• 1 žiupsnelis cinamono
• druskos, pipirų
• 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
• ½ šaukšto citrinos sulčių
• 4 pomidorai
• ½ agurko
• 4 ridikėliai
• 1 pluoštelis petražolių
• 4 gūžinės salotos („Iceberg“) lapai
Instrukcijos
• Susmulkinkite česnaką ir petražoles.
• Sumaišykite su mėsa, druska, pipirais ir prieskoniais.
• Iš mėsos suformuokite dešreles aplink iešmelius. Palikite vėsioje vietoje.
• Iešmelius pakepkite ant grotelių maždaug 10 minučių.
• Supjaustykite pomidorus, ridikėlius ir agurką.
• Susmulkinkite salotų lapus.
• Sumaišykite visus ingredientus ir pagardinkite alyvuogių aliejumi, citrinos sultimis, druska ir pipirais.
Energinė vertė | Iš viso angliavandenių | Cukrus | Iš viso riebalų | Sotieji riebalai | Omega 3 | Skaidulos | Natris |
382,9 kcal | 5,5 g | 3,9 g | 20,9 g | 7,4 g | 0,1 g | 3,2 g | 177,5 g |
Dietologo patarimas:
Naudojant liesą mėsą sumažėja suvartojamų gyvulinių riebalų kiekis. Gyvuliniuose riebaluose gausu sočiųjų riebalų rūgščių.