Kofta: maltos jautienos iešmeliai

4 žmonėms
paruošimo laikas: 30 min.
gaminimo laikas: 15 min.

Ingredientai

• 600 g maltos jautienos ar ėrienos
• 1 česnako skiltelė
• ½ arbatinio šaukštelio maltos kalendros
• ½ arbatinio šaukštelio kmynų miltelių
• 1 žiupsnelis cinamono
• druskos, pipirų
• 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
• ½ šaukšto citrinos sulčių
• 4 pomidorai
• ½ agurko
• 4 ridikėliai
• 1 pluoštelis petražolių
• 4 gūžinės salotos („Iceberg“) lapai

Instrukcijos

• Susmulkinkite česnaką ir petražoles.
• Sumaišykite su mėsa, druska, pipirais ir prieskoniais.
• Iš mėsos suformuokite dešreles aplink iešmelius. Palikite vėsioje vietoje.
• Iešmelius pakepkite ant grotelių maždaug 10 minučių.
• Supjaustykite pomidorus, ridikėlius ir agurką.
• Susmulkinkite salotų lapus. 
• Sumaišykite visus ingredientus ir pagardinkite alyvuogių aliejumi, citrinos sultimis, druska ir pipirais.

 

Energinė vertė

Iš viso angliavandenių

Cukrus

Iš viso riebalų

Sotieji riebalai

Omega 3

Skaidulos

Natris

382,9 kcal5,5 g3,9 g20,9 g7,4 g0,1 g3,2 g177,5 g

Dietologo patarimas:

Naudojant liesą mėsą sumažėja suvartojamų gyvulinių riebalų kiekis. Gyvuliniuose riebaluose gausu sočiųjų riebalų rūgščių.