Malaizijos satė – vištienos iešmeliai

4 žmonėms
paruošimo laikas: 20 min. + 6 val. marinavimas
gaminimo laikas: 10 min.

Ingredientai

• 2 vištienos kotletai
• 2 šaukštai aliejaus
• 2 citrinžolės lazdelės
• 2 česnako skiltelės
• 4 maži valgomieji svogūnėliai
• 2 arbatiniai šaukšteliai ciberžolių miltelių
• 1 arbatinis šaukštelis kalendrų miltelių
• 1 arbatinis šaukštelis aitriosios paprikos miltelių
• 1 žiupsnelis druskos
• 1 šaukštas rudojo cukraus
• 2 morkos
• 2 agurkai
• 1 mažas raudonasis svogūnas

Instrukcijos

• Trintuvu sutrinkite visus ingredientus, išskyrus vištieną.
• Supjaustykite vištieną juostelėmis.
• Užpilkite vištieną marinatu ir palikite šaldytuve 6–12 valandų.
• Užmaukite vištieną ant iešmelių.
• Kepkite iešmelius ant grotelių 3–4 minutes, kol kiekviena pusė taps rusvai auksinės spalvos.
• Patiekite su žaliomis daržovėmis.

 

Energinė vertė

Iš viso angliavandenių

Cukrus

Iš viso riebalų

Sotieji riebalai

Omega 3

Skaidulos

Natris

238,1 kcal14,7 g8,9 g7,4 g1,2 g0,1 g5,4 g286,4 g

Dietologo patarimas:

Šie vištienos iešmeliai yra klasikinis Azijos patiekalas. Vištiena yra liesa mėsa, tinkanti vartoti laikantis sveikos ir subalansuotos mitybos principų.