Malaizijos satė – vištienos iešmeliai
Ingredientai
• 2 vištienos kotletai
• 2 šaukštai aliejaus
• 2 citrinžolės lazdelės
• 2 česnako skiltelės
• 4 maži valgomieji svogūnėliai
• 2 arbatiniai šaukšteliai ciberžolių miltelių
• 1 arbatinis šaukštelis kalendrų miltelių
• 1 arbatinis šaukštelis aitriosios paprikos miltelių
• 1 žiupsnelis druskos
• 1 šaukštas rudojo cukraus
• 2 morkos
• 2 agurkai
• 1 mažas raudonasis svogūnas
Instrukcijos
• Trintuvu sutrinkite visus ingredientus, išskyrus vištieną.
• Supjaustykite vištieną juostelėmis.
• Užpilkite vištieną marinatu ir palikite šaldytuve 6–12 valandų.
• Užmaukite vištieną ant iešmelių.
• Kepkite iešmelius ant grotelių 3–4 minutes, kol kiekviena pusė taps rusvai auksinės spalvos.
• Patiekite su žaliomis daržovėmis.
Energinė vertė | Iš viso angliavandenių | Cukrus | Iš viso riebalų | Sotieji riebalai | Omega 3 | Skaidulos | Natris |
238,1 kcal | 14,7 g | 8,9 g | 7,4 g | 1,2 g | 0,1 g | 5,4 g | 286,4 g |
Dietologo patarimas:
Šie vištienos iešmeliai yra klasikinis Azijos patiekalas. Vištiena yra liesa mėsa, tinkanti vartoti laikantis sveikos ir subalansuotos mitybos principų.