Kaip mažiau suvartoti cukraus?

Kiekvienas paros laikas tinkamas cukraus kiekiui mažinti. Žemiau yra keli veiksmingi patarimai, kaip mažiau vartoti saldžių produktų ir desertų pusryčių ir vakarienės metu. Tai gali turėti didelį poveikį kraujospūdžiui.

Pusryčiai

   Saldžius dribsniuspakeiskite avižiniais dribsniais ar košėmis;

   vartokite 1arba liesą pieną;

   užuot dėję cukraus, įsidėkite vaisių, pavyzdžiui, pjaustytų bananų ar džiovintų abrikosų;

   skrudinkite viso grūdo duoną;

   sviestą, tepamą šokoladą ir uogienę pakeiskite margarinu.

Vakarienė

Cukrus gali slėptis slapčiausiose vietose ir maisto produktuose, kuriuose mažiausiai, atrodo, tikėtina. Ar žinojote, pavyzdžiui, kad vidutiniame makaronų padažo indelyje yra 13 g cukraus? Tai atitinka tris arbatinius šaukštelius!

   venkite padažų ir kremų;

   ribokite pagardus;

   ribokite gazuotus saldžius gėrimus;

   ribokite vyną;

   ribokite duoną;

   valgykite daug daržovių ir baltymų.

Desertas

Ar kiekvieną dieną reikia valgyti desertą? Tikriausiai ne. Dėl sveikatos ir net banko sąskaitos trečiąjį patiekalą rinkitės protingai.

   Nustatykite desertų tvarkaraštį (kartą per savaitęar mėnesį);

   išbandykite sveikesnį desertą, pavyzdžiui, granolos batonėlį, vaisių salotas ar vaisius su graikišku jogurtu;

   prieš gamindami pasidomėkite kalorijomis.

Dabar, kai jau žinote, kaip efektyviai mažinti cukraus kiekį, skaitykite apie tai, KAIP CUKRUS VEIKIA SVEIKATĄ.