Orčiata

4 žmonėms
paruošimo laikas: 10 min.
gaminimo laikas: 5 min.
šalis: Pietų Amerika

Ingredientai

  • 60 g ryžių miltų
  • 75 g lukštentų migdolų
  • ½ arbatinio šaukštelio malto cinamono
  • 2 cinamono lazdelės
  • 250 ml vandens (karšto, bet ne verdančio)
  • 375 ml vandens (šalto)
  • 40 g cukranendrių cukraus
  • Žaliosios citrinos žievelė

Instrukcijos

  • Į didelį stiklainį sudėkite ryžių miltus, migdolus, cinamono lazdeles, maltą cinamoną ir žaliosios citrinos žievelę. Užpilkite karštu vandeniu. Sumaišykite.
  • Uždarykite stiklainį ir 8 valandas laikykite kambario temperatūroje.
  • Po 8 valandų išimkite žaliosios citrinos žievelę ir cinamono lazdeles,likusį mišinį trinkite trintuvu 3–4 minutes arba kol masė taps vientisa.
  • Įpilkite 250 ml šalto vandens ir perkoškite mišinį per drėgną audinį.
  • Įpilkite 125 ml šalto vandens ir cukraus,laikykite šaldytuve 3 valandas.
  • Patiekite su grūstu ledu.

 

Energinė vertė

Iš viso angliavandenių

Cukrus

Iš viso riebalų

Sotieji riebalai

Omega 3

Skaidulos

Natris

213,5 kcal

24,0 g

11,0 g

10,1 g

0,8 g

0,0 g

3,0 g

8,5 g

Dietologo patarimas:

Šis populiarus gėrimas yra labai saldus. Mėgaukitės juo pusryčių metu arba tarp pagrindinių patiekalų.