Orčiata
Ingredientai
- 60 g ryžių miltų
- 75 g lukštentų migdolų
- ½ arbatinio šaukštelio malto cinamono
- 2 cinamono lazdelės
- 250 ml vandens (karšto, bet ne verdančio)
- 375 ml vandens (šalto)
- 40 g cukranendrių cukraus
- Žaliosios citrinos žievelė
Instrukcijos
- Į didelį stiklainį sudėkite ryžių miltus, migdolus, cinamono lazdeles, maltą cinamoną ir žaliosios citrinos žievelę. Užpilkite karštu vandeniu. Sumaišykite.
- Uždarykite stiklainį ir 8 valandas laikykite kambario temperatūroje.
- Po 8 valandų išimkite žaliosios citrinos žievelę ir cinamono lazdeles,likusį mišinį trinkite trintuvu 3–4 minutes arba kol masė taps vientisa.
- Įpilkite 250 ml šalto vandens ir perkoškite mišinį per drėgną audinį.
- Įpilkite 125 ml šalto vandens ir cukraus,laikykite šaldytuve 3 valandas.
- Patiekite su grūstu ledu.
Energinė vertė | Iš viso angliavandenių | Cukrus | Iš viso riebalų | Sotieji riebalai | Omega 3 | Skaidulos | Natris |
213,5 kcal | 24,0 g | 11,0 g | 10,1 g | 0,8 g | 0,0 g | 3,0 g | 8,5 g |
Dietologo patarimas:
Šis populiarus gėrimas yra labai saldus. Mėgaukitės juo pusryčių metu arba tarp pagrindinių patiekalų.