Arbūzų, pomidorų ir agurkų gaspačas
Ingredientai
- 200 g arbūzo minkštimo
- ½ agurko
- 1 pomidoras
- 1 baltas svogūnas
- 1 riekė duonos
- 6 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1 šaukštas balzamiko acto
- 1 žiupsnelis kmynų
- 1 česnako skiltelė
- Druska
- 1 raudonosios aštriosios paprikosketvirtis
- ½ violetinio svogūno
- 4 baziliko šakelės
Instrukcijos
- Gerai supjaustykite svogūnus ir raudonąją aštriąją papriką.
- Susmulkinkite baziliką ir sumaišykite su 2 šaukštais alyvuogių aliejaus.
- Trintuvu sutrinkite likusius ingredientus ir laikykite šaldytuve.
- Patiekiteį dubenį įdėję 1 arbatinį šaukštelį sutrinto svogūno ir žolelių aliejaus.
Energinė vertė | Iš viso angliavandenių | Cukrus | Iš viso riebalų | Sotieji riebalai | Omega 3 | Skaidulos | Natris |
202,5 kcal | 11,7 g | 6,7 g | 15,8 g | 2,0 g | 0,1 g | 1,9 g | 104,9 g |
Dietologo patarimas:
Valgykite maisto produktus, kuriuose gausu vandens, pavyzdžiui, arbūzus ar agurkus.