Arbūzų, pomidorų ir agurkų gaspačas

4 žmonėms
paruošimo laikas: 15 min.
gaminimo laikas: 0 min.
šalis: Europa

Ingredientai

  • 200 g arbūzo minkštimo
  • ½ agurko
  • 1 pomidoras
  • 1 baltas svogūnas
  • 1 riekė duonos
  • 6 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštas balzamiko acto
  • 1 žiupsnelis kmynų
  • 1 česnako skiltelė
  • Druska
  • 1 raudonosios aštriosios paprikosketvirtis
  • ½ violetinio svogūno
  • 4 baziliko šakelės

Instrukcijos

  • Gerai supjaustykite svogūnus ir raudonąją aštriąją papriką.
  • Susmulkinkite baziliką ir sumaišykite su 2 šaukštais alyvuogių aliejaus.
  • Trintuvu sutrinkite likusius ingredientus ir laikykite šaldytuve.
  • Patiekiteį dubenį įdėję 1 arbatinį šaukštelį sutrinto svogūno ir žolelių aliejaus.

 

Energinė vertė

Iš viso angliavandenių

Cukrus

Iš viso riebalų

Sotieji riebalai

Omega 3

Skaidulos

Natris

202,5 kcal

11,7 g

6,7 g

15,8 g

2,0 g

0,1 g

1,9 g

104,9 g

Dietologo patarimas:

Valgykite maisto produktus, kuriuose gausu vandens, pavyzdžiui, arbūzus ar agurkus.