,,Carbonnade Argentine“

Ingredientai
• 3 svogūnai
• 1 česnako skiltelė
• 1 raudona paprika
• 1 persikas
• 2 nulupti pomidorai
• 3 arbatiniai šaukšteliai aliejaus
• 400 g jautienos
• 2 morkos
• 200 g bulvių
• 1 kukurūzų burbuolė
• 200 g moliūgo
• 2 arba 3 puodeliai sultinio
• aitrioji paprika ir raudonėlis
• druskos, pipirų
Instrukcijos
• Nulupkite ir supjaustykite svogūnus ir česnaką. Iš paprikos išimkite sėklas ir supjaustykite mažais kubeliais.
• Supjaustykite mėsą gabaliukais.
• Keptuvėje kelias minutes patroškinkite svogūnus, česnaką ir papriką. Po kelių minučių sudėkite mėsą. Leiskite apskrusti.
• Nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite pomidorus bei įdėkite į puodą kartu su žolelėmis, druska ir pipirais.
• Įpilkite sultinio ir virkite 20 minučių.
• Nuplaukite ir nulupkite morkas, bulves ir moliūgą.
• Į puodą sudėkite pjaustytas morkas ir virkite 5 minutes.
• Kubeliais supjaustykite bulves ir moliūgus.
• Į puodą sudėkite bulves, moliūgus ir kukurūzą.
• Nulupkite persiką ir supjaustykite į keturias dalis. Virkite dar 5 minutes. Patiekite.
Energinė vertė | Iš viso angliavandenių | Cukrus | Iš viso riebalų | Sotieji riebalai | Omega 3 | Skaidulos | Natris |
379,6 kcal | 27,6 g | 13,6 g | 9,6 g | 3,6 g | 0,2 g | 7,7 g | 659,5 g |
Dietologo patarimas:
Šis receptas kilęs iš flamandų. Kolonizacijos metu buvo adaptuotas Argentinoje.