Vištienos tadžinas su citrina
Ingredientai
• 1 svogūnas
• 2 česnako skiltelės
• šafrano
• 1 arbatinis šaukštelis smulkinto imbiero
• 1 arbatinis šaukštelis prieskonių mišinio „Ras el-Hanout“
• 1 arbatinis šaukštelis kmynų
• 1 arbatinis šaukštelis ciberžolės
• ½ arbatinio šaukštelio cinamono
• 1 arbatinis šaukštelis žaliojo anyžiaus
• 1 arbatinis šaukštelis rozmarino
• sultys, išspaustos iš 1 mažos citrinos
• 4 vištienos šlaunelės
• alyvuogių aliejus
• 500 ml vištienos sultinio
• 3 morkos
• 2 konservuotos citrinos
• 1 šakelė šviežios kalendros
Instrukcijos
• Prieskonius ir žoleles (išskyrus kalendrą) išmaišykite nedideliame kiekyje vandens, kad susidarytų tirštas padažas.
• Vištieną ištepkite padažu. Palikite 1 valandai.
• Karštame troškintuve apkepkite vištieną. Įpilkite karšto vištienos sultinio ir virkite ant silpnos ugnies 1 valandą.
• Kitame puode 15 minučių virkite morkas ir cukinijas, prieš tai supjaustę dideliais griežinėliais.
• Į vištienos puodą sudėkite daržoves ir citrinas, supjaustytas į keturias dalis. Neuždengę puodo virkite 30 minučių.
• Pabaigoje įdėkite smulkintos šviežios kalendros.
Energinė vertė | Iš viso angliavandenių | Cukrus | Iš viso riebalų | Sotieji riebalai | Omega 3 | Skaidulos | Natris |
357,6 kcal | 39,9 g | 4,9 g | 16,1 g | 4,0 g | 0,2 g | 5,9 g | 481,4 g |
Dietologo patarimas:
Žodis ,,tagine“ reiškia tradicinį keraminį kepimo indą. Jame galima švelniai virti garuose, o tai užtikrina švelnią patiekalo tekstūrą. Naudojant šį indą galima gaminti daug skirtingų patiekalų: mėsos, prieskonių ir daržovių.