Vištienos tadžinas su citrina

4 žmonėms
paruošimo laikas: 40 min.
gaminimo laikas: 90 min.

Ingredientai

• 1 svogūnas
• 2 česnako skiltelės
• šafrano
• 1 arbatinis šaukštelis smulkinto imbiero
• 1 arbatinis šaukštelis prieskonių mišinio „Ras el-Hanout“
• 1 arbatinis šaukštelis kmynų
• 1 arbatinis šaukštelis ciberžolės
• ½ arbatinio šaukštelio cinamono
• 1 arbatinis šaukštelis žaliojo anyžiaus
• 1 arbatinis šaukštelis rozmarino
• sultys, išspaustos iš 1 mažos citrinos
• 4 vištienos šlaunelės
• alyvuogių aliejus
• 500 ml vištienos sultinio
• 3 morkos
• 2 konservuotos citrinos
• 1 šakelė šviežios kalendros

Instrukcijos

• Prieskonius ir žoleles (išskyrus kalendrą) išmaišykite nedideliame kiekyje vandens, kad susidarytų tirštas padažas.
• Vištieną ištepkite padažu. Palikite 1 valandai.
• Karštame troškintuve apkepkite vištieną. Įpilkite karšto vištienos sultinio ir virkite ant silpnos ugnies 1 valandą.
• Kitame puode 15 minučių virkite morkas ir cukinijas, prieš tai supjaustę dideliais griežinėliais.
• Į vištienos puodą sudėkite daržoves ir citrinas, supjaustytas į keturias dalis. Neuždengę puodo virkite 30 minučių.
• Pabaigoje įdėkite smulkintos šviežios kalendros.

Energinė vertė

Iš viso angliavandenių

Cukrus

Iš viso riebalų

Sotieji riebalai

Omega 3

Skaidulos

Natris

357,6 kcal39,9 g4,9 g16,1 g4,0 g0,2 g5,9 g481,4 g

Dietologo patarimas:

Žodis ,,tagine“ reiškia tradicinį keraminį kepimo indą. Jame galima švelniai virti garuose, o tai užtikrina švelnią patiekalo tekstūrą. Naudojant šį indą galima gaminti daug skirtingų patiekalų: mėsos, prieskonių ir daržovių.