Maniokų pyragas

Ingredientai
• 225 g smulkintų maniokų (jei švieži, mirkyti 2–3 valandas)
• 75 ml kokosų pieno
• 20 g cukraus
• 25 g spindulinių pupuolių
• 1 arbatinis šaukštelis tapijokos krakmolo
• 1 arbatinis šaukštelis saldinto kondensuoto pieno
• ½ arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto
• 1 žiupsnelis druskos
Instrukcijos
Jei maniokai švieži:
• Supjaustykite ir nulupkite storą žievės sluoksnį.
• Kelias valandas mirkykite vandenyje su šiek tiek druskos.
• Sutarkuokite maniokus, sultis atskirkite nuo minkštimo.
• Leiskite sultims nusėsti ir tada jas perkoškite.
Jei naudojate šaldytus maniokus:
• Atšildykite dideliame dubenyje.
• Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.
• 1 valandą vandenyje pamirkykite nuluptas spindulines pupuoles.
• Puode virkite pupuoles (vandens turėtų būti 1 cm virš jų) 20 minučių. Stebėkite, kad nepriliptų prie dugno.
• Sutrinkite pupuoles.
• Dubenyje sumaišykite kokosų pieną, spindulinių pupuolių tyrę ir maniokus.
• Įdėkite cukraus, vanilės ekstrakto, tapijokos krakmolo ir žiupsnelį druskos.
• Maišykite, kol masė taps vientisa.
• Paruoštą masę supilkite į aliejumi išteptą indą ir 1 valandą kepkite orkaitėje (vidurinėje lentynoje), 180 °C temperatūroje.
• Prieš išimdami pyragą iš indo leiskite jam atvėsti.
• Pyragą patiekite šiltą.
Energinė vertė | Iš viso angliavandenių | Cukrus | Iš viso riebalų | Sotieji riebalai | Omega 3 | Skaidulos | Natris |
162,7 kcal | 29,7 g | 7,3 g | 3,8 g | 3,2 g | 0,0 g | 1,5 g | 64 g |
Dietologo patarimas:
Maniokai yra krakmolingas produktas, kuris tinka subalansuotai mitybai. Šį pyragą galima valgyti pusryčių metu arba kaip užkandį su šviežiais vaisiais.