,,Bobo de camarao“
Ingredientai
- 1 svogūnas
- 250 g šviežių pomidorų
- 120 ml kokosų pieno
- 2 šaukštai smulkintos kalendros
- 400 g nuluptų krevečių
- 500 g kasavos (valgomojo manijoko) tyrės
- 1 šaukštas daržovių aliejaus
- druskos, juodųjų pipirų
Instrukcijos
• Nulupkite ir supjaustykite svogūną.
• Nuplaukite ir nulupkite pomidorus, pašalinkite sėklas.
• Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus. Kai aliejus įkais, kelias minutes pakepkite svogūną.
• Į keptuvę sudėkite pomidoro gabaliukus ir kepkite ant didelės ugnies 5 minutes.
• Į keptuvę sudėkite nuluptas krevetes ir smulkintą kalendrą. Pagardinkite druska ir pipirais.
• Įpilkite manijoko tyrės ir kokosų pieno. Gerai išmaišykite ir užvirkite.
• Pagardinkite prieskoniais pagal poreikį ir nedelsdami patiekite.
• Valgykite karštą su baltaisiais ryžiais ar be jų.
Energinė vertė | Iš viso angliavandenių | Cukrus | Iš viso riebalų | Sotieji riebalai | Omega 3 | Skaidulos | Natris |
390,0 kcal | 52,1 g | 6,1 g | 9,6 g | 5,6 g | 0,4 g | 2,7 g | 731,2 g |
Dietologo patarimas:
Manijoko tyrė yra krakmolingas produktas be gliuteno. Be to, patiekus kartu su daržovėmis ir krevetėmis patiekalas gerai subalansuojamas.