,,Bobo de camarao“

4 žmonėms
paruošimo laikas: 20 min.
gaminimo laikas: 20 min.
šalis: Pietų Amerika

Ingredientai

  • 1 svogūnas
  • 250 g šviežių pomidorų
  • 120 ml kokosų pieno
  • 2 šaukštai smulkintos kalendros
  • 400 g nuluptų krevečių
  • 500 g kasavos (valgomojo manijoko) tyrės
  • 1 šaukštas daržovių aliejaus
  • druskos, juodųjų pipirų

Instrukcijos

• Nulupkite ir supjaustykite svogūną.
• Nuplaukite ir nulupkite pomidorus, pašalinkite sėklas.
• Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus. Kai aliejus įkais, kelias minutes pakepkite svogūną.
• Į keptuvę sudėkite pomidoro gabaliukus ir kepkite ant didelės ugnies 5 minutes.
• Į keptuvę sudėkite nuluptas krevetes ir smulkintą kalendrą. Pagardinkite druska ir pipirais.
• Įpilkite manijoko tyrės ir kokosų pieno. Gerai išmaišykite ir užvirkite.
• Pagardinkite prieskoniais pagal poreikį ir nedelsdami patiekite.
• Valgykite karštą su baltaisiais ryžiais ar be jų.

Energinė vertė

Iš viso angliavandenių

Cukrus

Iš viso riebalų

Sotieji riebalai

Omega 3

Skaidulos

Natris

390,0 kcal52,1 g6,1 g9,6 g5,6 g0,4 g2,7 g731,2 g

Dietologo patarimas:

Manijoko tyrė yra krakmolingas produktas be gliuteno. Be to, patiekus kartu su daržovėmis ir krevetėmis patiekalas gerai subalansuojamas.