„Roti Canai“
Ingredientai
- 100 g kvietinių miltų
- 50 g ryžių miltų
- 100 g kokosų pieno
- 1 žiupsnelis druskos
- 1/2 a. š. cukraus
- 1 a. š. aliejaus
Instrukcijos
- Sumaišykite miltus, cukrų ir druską.
- Supilkite kokosų pieną.
- Švelniai minkykite tešlą, kad susidarytų elastingas ir vienalytis rutulys. Leiskite jam pastovėti 1 valandą.
- Suskirstykite tešlą į 4 rutuliukus ir plonai iškočiokite ant miltais pabarstyto paviršiaus.
- Sulenkite kraštus formuodami stačiakampį.
- Nelipnioje keptuvėje, lengvai pateptoje aliejumi sudrėkintu sugeriamuoju popieriumi, kepkite blynus maždaug 3 minutes iš kiekvienos pusės.
Energinė vertė | Iš viso angliavandenių | Cukrus | Iš viso riebalų | Sotieji riebalai | Omega 3 | Skaidulos | Natris |
349,1 kcal | 46,0 g | 3,7 g | 12,6 g | 5,4 g | 0,1 g | 0,5 g | 265 g |
Dietologo patarimas:
Šios duonelės panašios į Indijos nanus ir gali būti patiekiamos su įvairiais patiekalais bei padažais, pavyzdžiui, su kariu vietoj ryžių.