„Roti Canai“

4 žmonėms
paruošimo laikas: 60 min.
gaminimo laikas: 15 min.
šalis: Azija

Ingredientai

  • 100 g kvietinių miltų
  • 50 g ryžių miltų
  • 100 g kokosų pieno
  • 1 žiupsnelis druskos
  • 1/2 a. š. cukraus
  • 1 a. š. aliejaus

Instrukcijos

  • Sumaišykite miltus, cukrų ir druską.
  • Supilkite kokosų pieną.
  • Švelniai minkykite tešlą, kad susidarytų elastingas ir vienalytis rutulys. Leiskite jam pastovėti 1 valandą.
  • Suskirstykite tešlą į 4 rutuliukus ir plonai iškočiokite ant miltais pabarstyto paviršiaus.
  • Sulenkite kraštus formuodami stačiakampį.
  • Nelipnioje keptuvėje, lengvai pateptoje aliejumi sudrėkintu sugeriamuoju popieriumi, kepkite blynus maždaug 3 minutes iš kiekvienos pusės.

 

Energinė vertė

Iš viso angliavandenių

Cukrus

Iš viso riebalų

Sotieji riebalai

Omega 3

Skaidulos

Natris

349,1 kcal

46,0 g

3,7 g

12,6 g

5,4 g

0,1 g

0,5 g

265 g

 

Dietologo patarimas:

Šios duonelės panašios į Indijos nanus ir gali būti patiekiamos su įvairiais patiekalais bei padažais, pavyzdžiui, su kariu vietoj ryžių.