Kreminė grybų ir cukinijų sriuba
Ingredientai
- 250 g šviežių pievagrybių
- 1 cukinija
- Keli švieži susmulkinti petražolių lapeliai
- 1 šaukštas miltų
- 1 sutrinta česnako skiltelė
- 200 ml grietinėlės
- Druska, pipirai
- 750 ml vandens
Instrukcijos
- Smulkiai supjaustykite grybus.
- Nulupkite ir supjaustykite cukiniją.
- Puode patroškinkite grybus, įpylę 50 ml vandens.
- Virkite, kol grybai suminkštės.
- Įdėkite cukiniją, česnaką ir petražoles.
- Troškinkite 2–3 minutes.
- Įdėkite miltų. Supilkite grietinėlę.
- Pagardinkite druska ir pipirais,įpilkite 700 ml vandens.
- Virkite 15–20 minučių.
- Sumaišykite sriubą ir mėgaukitės.
Energinė vertė | Iš viso angliavandenių | Cukrus | Iš viso riebalų | Sotieji riebalai | Omega 3 | Skaidulos | Natris |
206,5 kcal | 7,6 g | 3,7 g | 16,6 g | 10,3 g | 0,1 g | 2,6 g | 99,1 g |
Dietologo patarimas:
Ši sriuba yra labai greitai ir lengvai paruošiama. Tai yra tipiškas Turkijos virtuvės receptas. Patiekite kartu su šviežių daržovių salotomis ir turkiška duona, kad patiekalas būtų gerai subalansuotas.