Agurkų ir mėtos gaspačas
Ingredientai
- 1 agurkas
- 1 česnako skiltelė
- 1 mažas, šviežias svogūnas
- 1 citrinos sultys
- 6 švieži mėtų lapai
- 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
- 1 šlakelis balto balzamiko acto
- 100g ,,Fromage blanc“ neriebaus sūrio
- Druska, pipirai
Instrukcijos
- Nuplaukite agurką ir padalinkite išilgai į dvi dalis. Išimkite sėklas ir supjaustykite agurką gabaliukais.
- Smulkiai supjaustykite česnaką ir svogūną.
- Sumaišykite visus ingredientus ir laikykite šaldytuve bent 2
- Kruopščiai sutrinkite visus ingredientus trintuvu.
- Pagardinkite ir patiekite pašaldę 2 valandas.
Energinė vertė | Iš viso angliavandenių | Cukrus | Iš viso riebalų | Sotieji riebalai | Omega 3 | Skaidulos | Natris |
53,6 kcal | 3,5 g | 2,5 g | 2,7 g | 0,4 g | 0,0 g | 1,0 g | 69,6 g |
Dietologo patarimas:
Mėta sriubai suteikia gaivumo net ir karštiems patiekalams dėl sudėtyje esančio mentolio.