Agurkų ir mėtos gaspačas

4 žmonėms
paruošimo laikas: 30 min.
gaminimo laikas: 0 min.
šalis: Europa

Ingredientai

  • 1 agurkas
  • 1 česnako skiltelė
  • 1 mažas, šviežias svogūnas
  • 1 citrinos sultys
  • 6 švieži mėtų lapai
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 1 šlakelis balto balzamiko acto
  • 100g ,,Fromage blanc“ neriebaus sūrio
  • Druska, pipirai

Instrukcijos

  • Nuplaukite agurką ir padalinkite išilgai į dvi dalis. Išimkite sėklas ir supjaustykite agurką gabaliukais.
  • Smulkiai supjaustykite česnaką ir svogūną.
  • Sumaišykite visus ingredientus ir laikykite šaldytuve bent 2
  • Kruopščiai sutrinkite visus ingredientus trintuvu.
  • Pagardinkite ir patiekite pašaldę 2 valandas.

 

Energinė vertė

Iš viso angliavandenių

Cukrus

Iš viso riebalų

Sotieji riebalai

Omega 3

Skaidulos

Natris

53,6 kcal

3,5 g

2,5 g

2,7 g

0,4 g

0,0 g

1,0 g

69,6 g

 

Dietologo patarimas:

Mėta sriubai suteikia gaivumo net ir karštiems patiekalams dėl sudėtyje esančio mentolio.