Portugališki sausainiai

4 žmonėms
paruošimo laikas: 10 min.
gaminimo laikas: 15 min.
šalis: Europa

Ingredientai

  • 50 ml baltojo vyno
  • 50 ml vaisiųbrendžio
  • 30 ml alyvuogių aliejaus
  • 200 g miltų
  • 1 kiaušinio baltymas
  • 25 g cukraus
  • 2 šaukšteliai cinamono

Instrukcijos

  • Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros.
  • Sumaišykite alyvuogių aliejų, baltąjį vyną, brendį, cinamoną ir cukrų.
  • Miltus įmaišykite pamažu, kol tešla bus nelipni.
  • Plonai iškočiokite tešlą, tada supjaustykite stačiakampiais.
  • Subadykite šakute. Aptepkite kiaušinio trynio, cukrausir cinamono mišiniu.
  • Kepkite 180°C temperatūroje apie 10 minučių, kol pagels.
  • Atvėsinkite ant grotelių ir laikykite sandariame inde, kad išliktų traškūs.

 

Energinė vertė

Iš viso angliavandenių

Cukrus

Iš viso riebalų

Sotieji riebalai

Omega 3

Skaidulos

Natris

336,2 kcal

5,8 g

7,7 g

10,2 g

1,6 g

0,1 g

3,6 g

21,3 g

Dietologo patarimas:

Šiuos mažus sausainius reikėtų valgyti saikingai. Juos galima laikyti sandariame inde ir valgyti kaip užkandį.