Portugališki sausainiai
Ingredientai
- 50 ml baltojo vyno
- 50 ml vaisiųbrendžio
- 30 ml alyvuogių aliejaus
- 200 g miltų
- 1 kiaušinio baltymas
- 25 g cukraus
- 2 šaukšteliai cinamono
Instrukcijos
- Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros.
- Sumaišykite alyvuogių aliejų, baltąjį vyną, brendį, cinamoną ir cukrų.
- Miltus įmaišykite pamažu, kol tešla bus nelipni.
- Plonai iškočiokite tešlą, tada supjaustykite stačiakampiais.
- Subadykite šakute. Aptepkite kiaušinio trynio, cukrausir cinamono mišiniu.
- Kepkite 180°C temperatūroje apie 10 minučių, kol pagels.
- Atvėsinkite ant grotelių ir laikykite sandariame inde, kad išliktų traškūs.
Energinė vertė | Iš viso angliavandenių | Cukrus | Iš viso riebalų | Sotieji riebalai | Omega 3 | Skaidulos | Natris |
336,2 kcal | 5,8 g | 7,7 g | 10,2 g | 1,6 g | 0,1 g | 3,6 g | 21,3 g |
Dietologo patarimas:
Šiuos mažus sausainius reikėtų valgyti saikingai. Juos galima laikyti sandariame inde ir valgyti kaip užkandį.