Kopūstų salotos su anakardžių tyrelė

4 žmonėms
paruošimo laikas: 20 min.
gaminimo laikas: 0 min.
šalis: Šiaurės Amerika

Ingredientai

  • 300 g kopūsto (žalio, raudono ar jų mišinio)
  • 1 morka
  • 1 raudonas obuolys
  • 1 raudonas svogūnas
  • 80 g anakardžių tyrės
  • 30 g garstyčių
  • 2 šaukštai sidro acto
  • 1 žiupsnelis druskos
  • 1 žiupsnelis pipirų

Instrukcijos

  • Smulkiai supjaustykite kopūstą, obuolį ir svogūną.
  • Sutarkuokite morką.
  • Mažame dubenyje sumaišykite anakardžių tyrę, garstyčias, actą, druską ir pipirus.
  • Užpilkite daržoves padažu ir maišykite, kol kopūstas suminkštės ir padažas pasiskirstys tolygiai.

 

Energinė vertė

Iš viso angliavandenių

Cukrus

Iš viso riebalų

Sotieji riebalai

Omega 3

Skaidulos

Natris

196,5 kcal

16,1 g

10,4 g

11,2 g

2,3 g

0,1 g

4,1 g

277,1 g

 

Dietologo patarimas:

Šios salotos puikiai dera prie daugelio patiekalų. Šviežiose daržovėse yra skaidulų, kurios mažina alkio jausmą ir reguliuoja peristaltiką.