Kopūstų salotos su anakardžių tyrelė
Ingredientai
- 300 g kopūsto (žalio, raudono ar jų mišinio)
- 1 morka
- 1 raudonas obuolys
- 1 raudonas svogūnas
- 80 g anakardžių tyrės
- 30 g garstyčių
- 2 šaukštai sidro acto
- 1 žiupsnelis druskos
- 1 žiupsnelis pipirų
Instrukcijos
- Smulkiai supjaustykite kopūstą, obuolį ir svogūną.
- Sutarkuokite morką.
- Mažame dubenyje sumaišykite anakardžių tyrę, garstyčias, actą, druską ir pipirus.
- Užpilkite daržoves padažu ir maišykite, kol kopūstas suminkštės ir padažas pasiskirstys tolygiai.
Energinė vertė | Iš viso angliavandenių | Cukrus | Iš viso riebalų | Sotieji riebalai | Omega 3 | Skaidulos | Natris |
196,5 kcal | 16,1 g | 10,4 g | 11,2 g | 2,3 g | 0,1 g | 4,1 g | 277,1 g |
Dietologo patarimas:
Šios salotos puikiai dera prie daugelio patiekalų. Šviežiose daržovėse yra skaidulų, kurios mažina alkio jausmą ir reguliuoja peristaltiką.