Baklažanų užtepėlė su sezamų pasta

Ingredientai
- 2 dideli baklažanai
- 2 česnako skiltelės
- 4 šaukštai sezamųpastos
- 2 citrinos
- 1 žiupsnelis kmynų miltelių
- Druska, pipirai
Instrukcijos
- Baklažanus kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje, kol gerai apskrus.
- Ištraukę baklažanus iš orkaitės, perpjaukite per pusę ir šaukštu išimkite minkštimą.
- Trintuvu sutrinkite baklažanų minkštimą ir česnako skilteles.
- Pilkite sezamų pastosir citrinos sulčių, kol padažas taps vientisas.
- Pagardinkite kmynais, druska ir pipirais.
- Patiekite su duona.
Energinė vertė | Iš viso angliavandenių | Cukrus | Iš viso riebalų | Sotieji riebalai | Omega 3 | Skaidulos | Natris |
142,1 kcal | 4,4 g | 4,1 g | 8,3 g | 1,2 g | 0,0 g | 5,8 g | 69,8 g |
Dietologo patarimas:
Baklažanų užtepėlę galima valgyti kaip aperityvą su skrudinta duona. Ja galima pakeisti riebius ir sūrius užkandžius.