Baklažanų užtepėlė su sezamų pasta

4 žmonėms
paruošimo laikas: 10 min.
gaminimo laikas: 20 min.
šalis: Afrika

Ingredientai

  • 2 dideli baklažanai
  • 2 česnako skiltelės
  • 4 šaukštai sezamųpastos
  • 2 citrinos
  • 1 žiupsnelis kmynų miltelių
  • Druska, pipirai

Instrukcijos

  • Baklažanus kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje, kol gerai apskrus.
  • Ištraukę baklažanus iš orkaitės, perpjaukite per pusę ir šaukštu išimkite minkštimą.
  • Trintuvu sutrinkite baklažanų minkštimą ir česnako skilteles.
  • Pilkite sezamų pastosir citrinos sulčių, kol padažas taps vientisas.
  • Pagardinkite kmynais, druska ir pipirais.
  • Patiekite su duona.

 

Energinė vertė

Iš viso angliavandenių

Cukrus

Iš viso riebalų

Sotieji riebalai

Omega 3

Skaidulos

Natris

142,1 kcal

4,4 g

4,1 g

8,3 g

1,2 g

0,0 g

5,8 g

69,8 g

 

Dietologo patarimas:

Baklažanų užtepėlę galima valgyti kaip aperityvą su skrudinta duona. Ja galima pakeisti riebius ir sūrius užkandžius.