Daržovių tadžinas
Ingredientai
• 3 cukinijos
• 4 morkos
• 1 rauda paprika
• 1 žalia paprika
• 1 svogūnas
• 1 skardinė trintų pomidorų
• keli džiovinti pomidorai
• 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
• druskos, pipirų
• 1 arbatinis šaukštelis prieskonių „Ras el-Hanout“
• 1 arbatinis šaukštelis cinamono
• 200 g manų kruopų
Instrukcijos
• Nulupkite ir supjaustykite svogūną. Pakepinkite aliejuje.
• Nulupkite cukinijas ir morkas. Supjaustykite griežinėliais.
• Paprikas supjaustykite juostelėmis, išimkite sėklas.
• Daržoves sudėkite į puodą, kuriame kepinote svogūnus. Supilkite skardinę trintų pomidorų ir sudėkite pjaustytus džiovintus pomidorus. Pagardinkite druska, pipirais ir prieskoniais.
• Uždenkite ir virkite 45 minutes ant silpnos ugnies.
• Patiekite su manų kruopomis.
Energinė vertė | Iš viso angliavandenių | Cukrus | Iš viso riebalų | Sotieji riebalai | Omega 3 | Skaidulos | Natris |
332,3 Kcal | 10,8 g | 15,4 g | 4,6 g | 0,7 g | 0,2 g | 11,7 g | 343,0 g |
Dietologo patarimas:
Daržovių tadžiną galima patiekti su mėsa ar žuvimi. Tam, kad vegetariškas patiekalas būtų subalansuotas, patiekite jį su ankštinėmis daržovėmis, pavyzdžiui, avinžirniais.