„Vatapá“

Ingredientai
- 150 g džiovintų gliaudytų krevečių
- 200 ml kokosų pieno
- 20 g skrudintų žemės riešutų
- 20 g anakardžių
- Petražolės
- Kalendra
- 4 smulkinti pomidorai
- 2 dideli svogūnai
- 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
- 75 g miltų
- 1 nedidelis tarkuoto imbiero gabaliukas
Instrukcijos
- Sumaišykite pusę krevečių, riešutus ir anakardžiusiki tirštų miltelių.
- Keptuvėjealyvuogių aliejuje patroškinkite svogūnus.
- Miltus ištirpinkite pusėje kokosų pieno.
- Supilkite likusį kokosų pieną į puodą, kaitinkite ant silpnos ugnies, suberkite petražoles, pomidorus ir kalendras.
- Į keptuvę supilkite kokosų pieno ir miltų mišinį, krevetes, žemės riešutus ir raudonmedžio miltelius.
- Nuolat maišykite, kad nesusidarytų gumuliukų.
- Likusią krevečių dalį bei imbierą sudėkite į puodą ir maišykite, kol užvirs.
- Patiekite karštą.
Energinė vertė | Iš viso angliavandenių | Cukrus | Iš viso riebalų | Sotieji riebalai | Omega 3 | Skaidulos | Natris |
328,9 kcal | 26,4 g | 7,6 g | 17,7 g | 9,7 g | 0,2 g | 4,0 g | 239 g |
Dietologo patarimas:
Džiovintose krevetėse gausu druskos, nors tai puikus baltymų šaltinis. Geriau naudoti šviežias, neapdorotas krevetes.