„Vatapá“

4 žmonėms
paruošimo laikas: 10 min.
gaminimo laikas: 15 min.
šalis: Pietų Amerika

Ingredientai

  • 150 g džiovintų gliaudytų krevečių
  • 200 ml kokosų pieno
  • 20 g skrudintų žemės riešutų
  • 20 g anakardžių
  • Petražolės
  • Kalendra
  • 4 smulkinti pomidorai
  • 2 dideli svogūnai
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 75 g miltų
  • 1 nedidelis tarkuoto imbiero gabaliukas

Instrukcijos

  • Sumaišykite pusę krevečių, riešutus ir anakardžiusiki tirštų miltelių.
  • Keptuvėjealyvuogių aliejuje patroškinkite svogūnus.
  • Miltus ištirpinkite pusėje kokosų pieno.
  • Supilkite likusį kokosų pieną į puodą, kaitinkite ant silpnos ugnies, suberkite petražoles, pomidorus ir kalendras.
  • Į keptuvę supilkite kokosų pieno ir miltų mišinį, krevetes, žemės riešutus ir raudonmedžio miltelius.
  • Nuolat maišykite, kad nesusidarytų gumuliukų.
  • Likusią krevečių dalį bei imbierą sudėkite į puodą ir maišykite, kol užvirs.
  • Patiekite karštą.

 

Energinė vertė

Iš viso angliavandenių

Cukrus

Iš viso riebalų

Sotieji riebalai

Omega 3

Skaidulos

Natris

328,9 kcal

26,4 g

7,6 g

17,7 g

9,7 g

0,2 g

4,0 g

239 g

Dietologo patarimas:

Džiovintose krevetėse gausu druskos, nors tai puikus baltymų šaltinis. Geriau naudoti šviežias, neapdorotas krevetes.