,,Feijão Tropeiro“

4 žmonėms
paruošimo laikas: 20 min.
gaminimo laikas: 80 min.
šalis: Pietų Amerika

Ingredientai

• 150 g sausų margųjų (pinto) pupelių
• 2 lauro lapai
• 6 stiklinės vandens
• 8 žali kopūsto lapai
• 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
• 200 g „Kalabresos“ dešros arba rūkytos dešros
• 100 g pjaustyto kumpio
• 1 didelis maltas svogūnas
• 3 česnako skiltelės
• 2 kiaušiniai
• 50 g skrudintų manijoko miltų
• druskos, pipirų
• smulkintų petražolių

Instrukcijos

• Likus dienai iki gaminimo pamerkite pupeles šaltame vandenyje.
• Virkite pupeles 60 minučių dideliame puode su lauro lapais. Išvirus nusausinkite ir pagardinkite druska.
• Nuo kopūsto lapų nupjaukite šonus ir supjaustykite juos plonomis juostelėmis.
• Dubenyje suplakite kiaušinius.
• Įkaitinkite nekibią keptuvę ir ant silpnos ugnies iškepkite kiaušinius.
• Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite 1 šaukštą alyvuogių aliejaus ir sudėkite 2 česnako skilteles. Kepkite jas 2 minutes. Sudėkite kopūsto lapus ir kepkite dar 5 minutes. Pagardinkite druska bei pipirais ir palikite.
• Keptuvėje 5 minutes patroškinkite dešrą. Išimkite iš keptuvės ir padėkite į šalį. Išpilkite riebalus.
• Toje pačioje keptuvėje 3 minutes pakepkite kumpį.
• Sudėkite svogūną ir likusį česnaką ir pakepkite 3 minutes.
• Sudėkite nusausintas pupeles, dešrą ir kepkite 1 minutę.
• Sudėkite kiaušinius ir kopūsto lapus, švelniai išmaišykite.
• Pagardinkite ir palengva supilkite manijoko miltus.
• Keptuvę nuimkite nuo kaitlentės ir pagardinkite petražolėmis.
• Nedelsdami patiekite!

 

Energinė vertė

Iš viso angliavandenių

Cukrus

Iš viso riebalų

Sotieji riebalai

Omega 3

Skaidulos

Natris

403,5 kcal22,7 g5,9 g23,1 g7,6 g0,3 g5,4 g718 g

Dietologo patarimas:

Šį patiekalą galima pagaminti ir vegetarišką.
Pupelėse gausu baltymų. Jų naudojimas sumažina suvartojamų riebalų kiekį.