,,Feijão Tropeiro“
Ingredientai
• 150 g sausų margųjų (pinto) pupelių
• 2 lauro lapai
• 6 stiklinės vandens
• 8 žali kopūsto lapai
• 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
• 200 g „Kalabresos“ dešros arba rūkytos dešros
• 100 g pjaustyto kumpio
• 1 didelis maltas svogūnas
• 3 česnako skiltelės
• 2 kiaušiniai
• 50 g skrudintų manijoko miltų
• druskos, pipirų
• smulkintų petražolių
Instrukcijos
• Likus dienai iki gaminimo pamerkite pupeles šaltame vandenyje.
• Virkite pupeles 60 minučių dideliame puode su lauro lapais. Išvirus nusausinkite ir pagardinkite druska.
• Nuo kopūsto lapų nupjaukite šonus ir supjaustykite juos plonomis juostelėmis.
• Dubenyje suplakite kiaušinius.
• Įkaitinkite nekibią keptuvę ir ant silpnos ugnies iškepkite kiaušinius.
• Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite 1 šaukštą alyvuogių aliejaus ir sudėkite 2 česnako skilteles. Kepkite jas 2 minutes. Sudėkite kopūsto lapus ir kepkite dar 5 minutes. Pagardinkite druska bei pipirais ir palikite.
• Keptuvėje 5 minutes patroškinkite dešrą. Išimkite iš keptuvės ir padėkite į šalį. Išpilkite riebalus.
• Toje pačioje keptuvėje 3 minutes pakepkite kumpį.
• Sudėkite svogūną ir likusį česnaką ir pakepkite 3 minutes.
• Sudėkite nusausintas pupeles, dešrą ir kepkite 1 minutę.
• Sudėkite kiaušinius ir kopūsto lapus, švelniai išmaišykite.
• Pagardinkite ir palengva supilkite manijoko miltus.
• Keptuvę nuimkite nuo kaitlentės ir pagardinkite petražolėmis.
• Nedelsdami patiekite!
Energinė vertė | Iš viso angliavandenių | Cukrus | Iš viso riebalų | Sotieji riebalai | Omega 3 | Skaidulos | Natris |
403,5 kcal | 22,7 g | 5,9 g | 23,1 g | 7,6 g | 0,3 g | 5,4 g | 718 g |
Dietologo patarimas:
Šį patiekalą galima pagaminti ir vegetarišką.
Pupelėse gausu baltymų. Jų naudojimas sumažina suvartojamų riebalų kiekį.