,,Bagna Cauda“

4 žmonėms
paruošimo laikas: 40 min.
gaminimo laikas: 60 min.
šalis: Pietų Amerika

Ingredientai

Padažas:
• 300 ml neriebios grietinėlės
• 60 g ančiuvių filė
• 5 česnako skiltelės
• 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
• pipirų

Užkandžiai:
• 200 g morkų
• 200 g žiedinių kopūstų
• 100 g saliero stiebų
• 200 g raudonų, žalių, oranžinių paprikų
• 200 g saldžiųjų bulvių
• 200 g brokolių
• 200 g bulvių
• 200 g moliūgų
• 50 g duonos
• druskos

Instrukcijos

Padažas:
• Česnaką maišykite su ančiuvių filė ir alyvuogių aliejumi, kol masė taps vientisa.
• Supilkite į puodą ir virkite ant vidutinės ugnies 3 minutes.
• Supilkite grietinėlę, toliau virkite ant silpnos ugnies vis pamaišydami 30 minučių.

Užkandžiai:
• Nuplaukite, nulupkite ir juostelėmis supjaustykite morkas, salierą ir paprikas.
• Nuplaukite ir paruoškite žiedinį kopūstą ir brokolius (supjaustykite vieno kąsnio mažomis puokštelėmis).
• Nuplaukite, nulupkite ir stambiais kubeliais supjaustykite saldžiąsias bulves, bulves bei moliūgą ir kelias minutes virkite verdančiame pasūdytame vandenyje. Daržovės turi likti kietos.
• Paskrudinkite plonas duonos riekeles.
• Skanaukite mirkydami daržoves padaže.

Energinė vertė

Iš viso angliavandenių

Cukrus

Iš viso riebalų

Sotieji riebalai

Omega 3

Skaidulos

Natris

367,7 kcal32,9 g13,1 g17,8 g8,5 g0,3 g8,8 g811 g

Dietologo patarimas:

Daržovių fondiu gausu vitaminų ir mineralų. Dalį grietinėlės galima pakeisti skaniu sultiniu tam, kad sumažėtų suvartojamų riebalų kiekis.