,,Bagna Cauda“
Ingredientai
Padažas:
• 300 ml neriebios grietinėlės
• 60 g ančiuvių filė
• 5 česnako skiltelės
• 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
• pipirų
Užkandžiai:
• 200 g morkų
• 200 g žiedinių kopūstų
• 100 g saliero stiebų
• 200 g raudonų, žalių, oranžinių paprikų
• 200 g saldžiųjų bulvių
• 200 g brokolių
• 200 g bulvių
• 200 g moliūgų
• 50 g duonos
• druskos
Instrukcijos
Padažas:
• Česnaką maišykite su ančiuvių filė ir alyvuogių aliejumi, kol masė taps vientisa.
• Supilkite į puodą ir virkite ant vidutinės ugnies 3 minutes.
• Supilkite grietinėlę, toliau virkite ant silpnos ugnies vis pamaišydami 30 minučių.
Užkandžiai:
• Nuplaukite, nulupkite ir juostelėmis supjaustykite morkas, salierą ir paprikas.
• Nuplaukite ir paruoškite žiedinį kopūstą ir brokolius (supjaustykite vieno kąsnio mažomis puokštelėmis).
• Nuplaukite, nulupkite ir stambiais kubeliais supjaustykite saldžiąsias bulves, bulves bei moliūgą ir kelias minutes virkite verdančiame pasūdytame vandenyje. Daržovės turi likti kietos.
• Paskrudinkite plonas duonos riekeles.
• Skanaukite mirkydami daržoves padaže.
Energinė vertė | Iš viso angliavandenių | Cukrus | Iš viso riebalų | Sotieji riebalai | Omega 3 | Skaidulos | Natris |
367,7 kcal | 32,9 g | 13,1 g | 17,8 g | 8,5 g | 0,3 g | 8,8 g | 811 g |
Dietologo patarimas:
Daržovių fondiu gausu vitaminų ir mineralų. Dalį grietinėlės galima pakeisti skaniu sultiniu tam, kad sumažėtų suvartojamų riebalų kiekis.