Ryžių pyragėliai su saldžiomis bulvėmis ir juodaisiais sezamais

4 žmonėms
paruošimo laikas: 10 min.
gaminimo laikas: 70 min.
šalis: Azija

Ingredientai

  • 200 g saldžiųjųbulvių
  • 10 g žemės riešutų
  • 200 g ryžių miltų
  • 15 g juodųjų sezamų sėklų
  • 30 g cukraus
  • 10 g sviesto

Instrukcijos

  • Nulupkite ir supjaustykite gabaliukais saldžiąsias bulves. Virkite garuose 15–20 minučių.
  • Sutrinkite išvirtas saldžiąsias bulves iki košės, įdėkite ryžių miltų ir 15 g cukraus.
  • Maišykite, kol masė taps vientisa.
  • Lėkštėje sumaišykite sezamus, likusį cukrų ir smulkintus žemės riešutus.
  • Įdėkite sviesto ir iš mišinio suformuokite rutulį.
  • Iš tešlos formuokite maždaug pusės kumščio dydžio rutuliukus.
  • Iš rutuliukų suformuokite krepšelius. Į krepšelio centrą įdėkite šiek tiek įdaro ir uždarykite krepšelį. Šiek tiek suspauskite.
  • Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek saulėgrąžų aliejaus ir kepkite pyragėlius, kol kiekviena pusė paruduos. Valgykite karštus.

 

Energinė vertė

Iš viso angliavandenių

Cukrus

Iš viso riebalų

Sotieji riebalai

Omega 3

Skaidulos

Natris

294,8 kcal

52,9 g

10,9 g

6,0 g

2,1 g

0,0 g

3,3 g

20,7 g

Dietologo patarimas:

Kepdami nesvylančioje keptuvėje mažiau sunaudosite aliejaus. Šį desertą galima patiekti su vaisiais.