Ryžių pyragėliai su saldžiomis bulvėmis ir juodaisiais sezamais
Ingredientai
- 200 g saldžiųjųbulvių
- 10 g žemės riešutų
- 200 g ryžių miltų
- 15 g juodųjų sezamų sėklų
- 30 g cukraus
- 10 g sviesto
Instrukcijos
- Nulupkite ir supjaustykite gabaliukais saldžiąsias bulves. Virkite garuose 15–20 minučių.
- Sutrinkite išvirtas saldžiąsias bulves iki košės, įdėkite ryžių miltų ir 15 g cukraus.
- Maišykite, kol masė taps vientisa.
- Lėkštėje sumaišykite sezamus, likusį cukrų ir smulkintus žemės riešutus.
- Įdėkite sviesto ir iš mišinio suformuokite rutulį.
- Iš tešlos formuokite maždaug pusės kumščio dydžio rutuliukus.
- Iš rutuliukų suformuokite krepšelius. Į krepšelio centrą įdėkite šiek tiek įdaro ir uždarykite krepšelį. Šiek tiek suspauskite.
- Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek saulėgrąžų aliejaus ir kepkite pyragėlius, kol kiekviena pusė paruduos. Valgykite karštus.
Energinė vertė | Iš viso angliavandenių | Cukrus | Iš viso riebalų | Sotieji riebalai | Omega 3 | Skaidulos | Natris |
294,8 kcal | 52,9 g | 10,9 g | 6,0 g | 2,1 g | 0,0 g | 3,3 g | 20,7 g |
Dietologo patarimas:
Kepdami nesvylančioje keptuvėje mažiau sunaudosite aliejaus. Šį desertą galima patiekti su vaisiais.