Česnakų sriuba

4 žmonėms
paruošimo laikas: 20 min.
gaminimo laikas: 30 min.
šalis: Europa

Ingredientai

  • 3 didelės česnako skiltelės
  • 1 mažas svogūnas
  • 2 vidutinio dydžio valgomieji svogūnėliai
  • 650 g bulvių
  • 1 nedidelė šviežio čiobrelio šakelė
  • 30 ml alyvuogių aliejaus
  • 1 kubelis vištienos sultinio
  • 1,25 l vandens
  • 125 ml grietinės
  • Druska, pipirai

Instrukcijos

  • Nulupkite česnako skilteles ir išpjaukite vidurines dalis.
  • Nulupkite ir supjaustykite svogūną ir valgomuosius svogūnėlius.
  • Ant vidutinės ugnies alyvuogių aliejuje kepkite česnaką. Įdėkite svogūną ir valgomuosius svogūnėlius. Maišykite, kad nenusidažytų.
  • Nuskuskite ir stambiai supjaustykite bulves, įdėkite į keptuvę.
  • Įdėkite vištienos sultinio kubelį ir čiobrelio šakelę.
  • Sumaišykite su 2 litrais vandens.
  • Troškinkite uždengę30 minučių.
  • Išimkite čiobrelį ir praskieskitesriubą.
  • Įdėkite grietinės ir pagardinkite prieskoniais.

 

Energinė vertė

Iš viso angliavandenių

Cukrus

Iš viso riebalų

Sotieji riebalai

Omega 3

Skaidulos

Natris

298,6 kcal

5,4 g

4,8 g

13,8 g

4,3 g

0,1 g

4,8 g

348,4 g

 

Dietologo patarimas:

Ar žinote česnako savybes? Jis tradiciškai vartojamas dėl savo infekcijas slopinančių savybių, todėl naudojamas daugelyje receptų.