Česnakų sriuba
Ingredientai
- 3 didelės česnako skiltelės
- 1 mažas svogūnas
- 2 vidutinio dydžio valgomieji svogūnėliai
- 650 g bulvių
- 1 nedidelė šviežio čiobrelio šakelė
- 30 ml alyvuogių aliejaus
- 1 kubelis vištienos sultinio
- 1,25 l vandens
- 125 ml grietinės
- Druska, pipirai
Instrukcijos
- Nulupkite česnako skilteles ir išpjaukite vidurines dalis.
- Nulupkite ir supjaustykite svogūną ir valgomuosius svogūnėlius.
- Ant vidutinės ugnies alyvuogių aliejuje kepkite česnaką. Įdėkite svogūną ir valgomuosius svogūnėlius. Maišykite, kad nenusidažytų.
- Nuskuskite ir stambiai supjaustykite bulves, įdėkite į keptuvę.
- Įdėkite vištienos sultinio kubelį ir čiobrelio šakelę.
- Sumaišykite su 2 litrais vandens.
- Troškinkite uždengę30 minučių.
- Išimkite čiobrelį ir praskieskitesriubą.
- Įdėkite grietinės ir pagardinkite prieskoniais.
Energinė vertė | Iš viso angliavandenių | Cukrus | Iš viso riebalų | Sotieji riebalai | Omega 3 | Skaidulos | Natris |
298,6 kcal | 5,4 g | 4,8 g | 13,8 g | 4,3 g | 0,1 g | 4,8 g | 348,4 g |
Dietologo patarimas:
Ar žinote česnako savybes? Jis tradiciškai vartojamas dėl savo infekcijas slopinančių savybių, todėl naudojamas daugelyje receptų.