Pikantiškas sėmenų ir rozmarino trupiniuotis
Ingredientai
• 20 g sviesto
• 20 g miltų
• 60 g avinžirnių dribsnių
• 25 g rudų sėmenų
• 20 g smulkiai tarkuoto parmezano sūrio
• 2 šaukštai smulkintų rozmarinų lapelių
• 3 cukinijos
• 1 česnako skiltelė
Instrukcijos
• Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.
• Šiek tiek nulupkite cukinijas ir supjaustykite jas griežinėliais.
• Keptuvėje pakepkite smulkintą česnaką, kol jis taps šviesiai rudos spalvos.
• 5 minutes ant didelės ugnies kepkite cukinijas.
• Karščiui atspariame inde paskleiskite cukinijas.
• Dubenyje rankomis sumaišykite miltus, sviestą ir parmezaną.
• Įdėkite avižinius dribsnius, rozmariną ir sėmenis.
• Mišinį paskleiskite ant cukinijų.
• Kepkite orkaitėje 45 minutes.
Energinė vertė | Iš viso angliavandenių | Cukrus | Iš viso riebalų | Sotieji riebalai | Omega 3 | Skaidulos | Natris |
194,3 kcal | 6,9 g | 2,1 g | 9,8 g | 4,4 g | 1,2 g | 6,0 g | 82,3 g |
Dietologo patarimas:
Šį patiekalą galima gaminti naudojant skirtingas sezonines daržoves. Linų sėmenyse gausu polinesočiųjų riebalų rūgščių (omega-3 riebalų rūgščių).