Bananų duona

Ingredientai
• 40 g sviesto
• 20 g rudojo cukraus
• 1 kiaušinis
• 1 labai prinokęs bananas
• 1/2 a. š. vanilės ekstrakto
• 120 g miltų
• 1 pakelis mielių
• 1 žiupsnelis druskos
Instrukcijos
• Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.
• Puode ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą ir cukrų; nuimkite nuo viryklės ir įmuškite kiaušinį.
• Nulupkite prinokusį bananą, šiek tiek sutrinkite ir įmaišykite. Suberkite vanilę.
• Suberkite sausus ingredientus, nemaišykite.
• Kepimo formą ištepkite sviestu bei apibarstykite miltais.
• Kepkite 45 minutes. Įbesdami peilį patikrinkite, ar iškepė.
Energinė vertė | Iš viso angliavandenių | Cukrus | Iš viso riebalų | Sotieji riebalai | Omega 3 | Skaidulos | Natris |
255,7 kcal | 32,4 g | 10,2 g | 10,4 g | 6,1 g | 0,1 g | 2,5 g | 93 g |
Dietologo patarimas:
Bananų duona patartina mėgautis retkarčiais. Ją taip pat galima valgyti pusryčiams kartu su vaisiais ir pieno produktais.