Greitai paruošiami libanietiški falafeliai

4 žmonėms
paruošimo laikas: 20 min.
gaminimo laikas: 20 min

Ingredientai

• 400 g konservuotų avinžirnių
• 1 didelis svogūnas
• 2 česnako skiltelės
• 1 kiaušinis
• 2 š. miltų
• ½ saujos petražolių
• 1 a. š. kmynų miltelių
• 4 š. kepimo aliejaus
• Druska, pipirai

Instrukcijos

• Nusausinkite avinžirnius, suberkite į trintuvą ir įmuškite kiaušinį.
• Suberkite stambiai pjaustytą svogūną, česnaką, nuplautas petražoles ir kmynų miltelius. Pagardinkite druska ir pipirais. Išmaišykite.
• Jei tešla per lipni, įberkite miltų.
• Iš šios tešlos formuokite graikinio riešuto dydžio kamuoliukus. Suplokite.
• Aliejumi išteptoje nelipnioje keptuvėje kepkite falafelius apie 5 minutes ant silpnos ugnies iš abiejų pusių.
• Patiekite karštus arba šaltus.

 

Energinė vertė

Iš viso angliavandenių

Cukrus

Iš viso riebalų

Sotieji riebalai

Omega 3

Skaidulos

Natris

294,7 kcal11,5 g2,4 g14,5 g1,9 g0,1 g7,1 g318 g

Dietologo patarimas:

Šiuos falafelius reikia kepti nelipnioje keptuvėje, kad reikėtų kuo mažiau riebalų. Valgykite kartu su jogurto padažu ir šviežių daržovių salotomis, kad subalansuotumėte maisto porciją.