Greitai paruošiami libanietiški falafeliai
Ingredientai
• 400 g konservuotų avinžirnių
• 1 didelis svogūnas
• 2 česnako skiltelės
• 1 kiaušinis
• 2 š. miltų
• ½ saujos petražolių
• 1 a. š. kmynų miltelių
• 4 š. kepimo aliejaus
• Druska, pipirai
Instrukcijos
• Nusausinkite avinžirnius, suberkite į trintuvą ir įmuškite kiaušinį.
• Suberkite stambiai pjaustytą svogūną, česnaką, nuplautas petražoles ir kmynų miltelius. Pagardinkite druska ir pipirais. Išmaišykite.
• Jei tešla per lipni, įberkite miltų.
• Iš šios tešlos formuokite graikinio riešuto dydžio kamuoliukus. Suplokite.
• Aliejumi išteptoje nelipnioje keptuvėje kepkite falafelius apie 5 minutes ant silpnos ugnies iš abiejų pusių.
• Patiekite karštus arba šaltus.
Energinė vertė | Iš viso angliavandenių | Cukrus | Iš viso riebalų | Sotieji riebalai | Omega 3 | Skaidulos | Natris |
294,7 kcal | 11,5 g | 2,4 g | 14,5 g | 1,9 g | 0,1 g | 7,1 g | 318 g |
Dietologo patarimas:
Šiuos falafelius reikia kepti nelipnioje keptuvėje, kad reikėtų kuo mažiau riebalų. Valgykite kartu su jogurto padažu ir šviežių daržovių salotomis, kad subalansuotumėte maisto porciją.